Rubí se sumarà al projecte de soterrament de la línia d'alta tensió de Valldoreix i Mira-sol

Societat

Publicat el 18/set/08 per Anna Bernadó

Rubí s'adherirà al conveni que estableix el soterrament de la línia d'alta tensió que travessa Valldoreix i Mira-sol fins a Can Jardí. Per enllestir el projecte, només queden les obres d'execució de soterrament que començaran l'any vinent, segons l'EMD de Valldoreix.

En el conveni, signat al febrer de 2006 entre Red Eléctrica, el departament d'Indústria de la Generalitat, l'EMD de Valldoreix i l'Ajuntament de Sant Cugat, el consistori es comprometia a facilitar a l'empresa un terreny de 5.000 metres quadrats per la construcció d'una subestació. A canvi, es va acordar l'eliminació de les torres d'alta tensió. Finalment, l'eliminació no ha estat possible i per això se soterraran les línies.

Fa uns mesos l'Ajuntament es va posar en contacte amb l'Ajuntament de Rubí ja que el soterrament de la línia fins a Can Jardí afecta un sector de la ciutat veïna. Rubí ha donat llum verda i se suma al projecte.

La presidenta de l'EMD, Montserrat Turu explica en què consistirà el paper de l'Ajuntament de Rubí.


Montserrat Turu

L'Ajuntament de Rubí no va ser una part signant i col·laborarà en la coordinació de les obres.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





La comissió que fa el seguiment del procés està integrada per l'Ajuntament, l'EMD de Valldoreix, la Generalitat, Fecsa-Endesa i Red Eléctrica Española. El conveni signat per totes les parts preveia que la retirada de la línia d'alta tensió es podria completar aquest any, tot i que la previsió ja no és assolible.