Efadós cedeix 4.500 fotografies de la ciutat a l'Ajuntament

Campderrós entrega els documents a Recoder

Societat

Publicat el 6/jul/10 per Marc Sala

L'editorial Efadós ha entregat a la ciutat aquest dimarts un DVD amb 4.500 imatges de Sant Cugat fetes entre el 1880 i el 1965. Són les instantànies cedides per 204 famílies santcugatenques per a la confecció del llibre 'L'Abans de Sant Cugat del Vallès' dels autors Montserrat Rumbau i Joan Troyano. Aquestes imatges, de les quals 1.500 apareixen a la publicació, es dipositaran a l'arxiu històric de la ciutat després d'un acord signat entre l'editorial i el consistori.

'L'Abans de Sant Cugat del Vallès' forma part de la col·lecció impulsada des d'EFADOS que ha publicat 74 volums dedicats a 74 poblacions de Catalunya i les Illes Balears.

El representant d'Efadós, Jaume Campderrós, ha comentat el valor documental de les fotografies.

Jaume Campderrós

Són imatges que no estan fetes per un professional. Per això té més valor. Les fotografies no busquen un interès comercial.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





Els autors, els santcugatencs Montserrat Rumbau i Joan Troyano, han estat guardonats amb els Premis Ciutat de Sant Cugat d'enguany per la seva tasca de recopilació i selecció de les imatges. L'alcalde, Lluís Recoder, ha destacat el valor de la publicació i l'esforç de les persones involucrades.

Lluís Recoder

No volem perdre els orígens. Aquest llibre és fruït de l'esforç de moltes famílies i els autors.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




L'editorial ha editat 2.500 exemplars del volum dedicat a la ciutat, una xifra molt superior a les tirades dedicades a altres ciutats. D'aquests, 1.200 s'ha fet a través de fascicles setmanals que, segons l'editorial, han estat seguides amb molta fidelitat pels compradors.

L'edició completa del llibre es pot trobar a les llibreries de la ciutat.