L'entrada en funcionament del tercer CAP es retarda fins a principis de 2012

Imatge d'arxiu d'una visita d'obres al 3r CAP

Societat

Publicat el 15/abr/11 per Marc Sala / Miquel Herrada

El tercer Centre d'Assistència Primària (CAP), que havia de començar l'activitat entre aquest mes i juny, entrarà finalment en funcionament a principis de l'any vinent, tot i que l'edifici ja està pràcticament enllestit. Així li ho ha fet saber el departament de Salut de la Generalitat a l'Ajuntament, que ha atribuït el retard a problemes amb diverses empreses proveïdores. El centre estarà gestionat per l'operador que guanyi el concurs públic que es convocarà a la tardor, i que també renovarà la concessió dels actuals CAP de Sant Cugat i Valldoreix.

La primera pedra de l'equipament es va posar el 2009, amb dos anys de retard respecte la previsió inicial. En una entrevista a Cugat.cat, la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha explicat els nous terminis del departament de Salut per a l'entrada en funcionament del CAP de Can Mates.

Susanna Pellicer

S'estan preparant els concursos per a la gestió dels tres CAP. La previsió és que el 3r CAP entri en funcionament a principis d'any vinent.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Pellicer ha explicat que el tercer CAP servirà per descongestionar els serveis d'assistència bàsica del CAP de Sant Cugat. Pel que fa a les especialitats que acollirà el nou centre, aquestes dependran de l'operador que guanyi el concurs per gestionar-lo i de les reestructuracions que calgui fer. Pellicer ja ha avançat que es desdoblarà l'especialitat de salut mental, que és la que té una llista d'espera més llarga a la ciutat.

D'altra banda, Pellicer ha explicat que el consistori està molt pendent de la concreció local de les retallades en l'àmbit sanitari. Després de reunir-se amb responsables del CatSalut, la tinenta d'alcalde no confirma ni desmenteix la informació que apunta a un tancament del CAP de Valldoreix a l'agost i afirma que la Generalitat té sobre la taula diversos escenaris i encara no ha detallat l'afectació sobre l'atenció primària santcugatenca.

Susanna Pellicer

Hi ha diferents escenaris sobre la taula, però es garanteix l'assistència a tota la població.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Susanna Pellicer ha llençat un missatge de tranquil·litat a la població i ha assegurat que la racionalització del servei es farà sense perjudicar els usuaris.