Un estudi de mobilitat posa de manifest la necessitat de millorar la connexió entre barris de Valldoreix

Vista aèria de Valldoreix

Societat

Publicat el 18/abr/11 per Marc Texidó

La creació de nous passos de vianants, l'arranjament de les voreres i més cruïlles semaforitzades són algunes de les mesures que recomana l'estudi de mobilitat de Valldoreix. El text remarca els problemes de circulació i d'aparcament durant els caps de setmana i els dies festius, fet que la presidenta de l'EMD de Valldoreix, Montserrat Turu, atribueix a la instal·lació del mercat setmanal a la zona de l'estació. El document és una diagnosi del sistema de mobilitat actual al territori i l'ha elaborat la Diputació de Barcelona.

Entre les mesures que planteja l'estudi, hi ha la millora de connectivitat entre els barris del territori, la implantació de sentits únics en alguns carrers i la implementació d'elements de seguretat viària.

La presidenta de l'EMD de Valldoreix, Montserrat Turu, ha remarcat alguns dels punts febles que ha posat de manifest l'estudi.

Montserrat Turu

Millorar la connexió entre barris, la millora de la qualitat del vianant, incorporació de carrils bici i convertir carrers de doble sentit en un únic sentit.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




El text també fa especial atenció a l'ús de bicicletes com a mitjà de transport i proposa l'ampliació de la xarxa de carrils per a bicicletes, la connexió dels espais ciclistes amb les xarxes interurbanes i nous aparcaments per a bicicletes.

L'EMD de Valldoreix ha demanat una subvenció a la Diputació de Barcelona, que ha elaborat l'estudi, per posar en marxa un procés de participació ciutadana a la tardor per fer suggeriments al document. El cost de l'estudi és de 28.500 euros, que ha assumit integrament la Diputació.