L'Andalusia santcugatenca es reivindica amb la Cruz de Mayo

Societat

Publicat el 6/mai/12 per Mikel Vilalta

El folklore i el simbolisme cristià d'Andalusia s'han donat cita aquest diumenge amb la celebració de la Cruz de Mayo al Centro Popular Andaluz (CPA), que enguany celebra el seu 35è aniversari. Més de 100 persones han participat en aquesta jornada, que ha comptat amb la tradicional missa, una ofrena floral a la creu i diverses actuacions musicals.

La festa ha començat amb la missa, una litúrgia musicada amb les veus i la guitarra de la Hermandad Rociera de Rubí. La celebració religiosa ha donat pas a l'ofrena floral a la creu. En l'edició d'enguany, prop de 3.000 clavells han ornamentat el símbol cristià. Tot seguit, el grup de ball del CPA Las Girasoles i les castanyoles de la professora Immaculada González han posat el punt lúdic a la celebració.

El president del CPA, Antonio Rodríguez, ha destacat que la Cruz de Mayo demostra la solidesa de l'entitat andalusa.

Antonio Rodríguez

35 anys és una quantitat molt respectable. El CPA de Sant Cugat és molt respectat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Pel regidor de Presidència, Francesc Carol, festes com aquesta demostren el caràcter dinamitzador del CPA i l'esperit integrador de Sant Cugat.

Francesc Carol

Qualsevol terra d'acollida ha de tenir un punt fort d'integració. Els catalans venim al CPA i ells s'integren en les nostres tradicions.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




La Cruz de Mayo se celebra a la nostra ciutat des de principis dels anys 80 i enguany ha arribat a la seva 31a edició. Alguns dels assistents a la celebració han explicat a Cugat.cat què significa per a ells aquesta jornada.

Visitants

La segueixo des de fa tres anys. / La meva mare és andalusa. / Està molt bé participar en cultures diferents. / Venim sovint al CPA.

Your browser doesn’t support HTML5 audio






Representants de diverses formacions polítiques també han participat en la festa. En acabar els actes, les més de 100 persones que han acudit al CPA han pogut gaudir d'un pica-pica a les instal·lacions del centre.