Capio presenta l'UCIN amb motiu del Dia Internacional dels Nadons Prematurs

Capio HGC celebra el Dia Internacional dels Nadons Prematurs

Societat

Publicat el 16/nov/12 per Núria Juanico

El Capio Hospital General de Catalunya (HGC) ha reunit aquest divendres professionals mèdics i pares de nounats per celebrar el Dia Internacional del Nadó Prematur. La Unitat de Cures Intensives Neonatals (UCIN) de l'espai sanitari ha obert les seves portes amb l'objectiu de mostrar a les famílies el dia a dia d'aquest tipus de pacients i donar a conèixer l'entorn dels nens prematurs i les seves necessitats.

A través de diverses activitats i una jornada de portes obertes, Capio Hospital General de Catalunya (HGC) ha posat en contacte el personal de l'espai sanitari i persones de totes les edats per ensenyar la rutina dels nadons prematurs. En una trobada aquest divendres al matí, pares i metges han compartit coneixements sobre els nounats i han posat en comú les situacions personals relacionades amb aquest tipus de pacients. Una de les assistents a l'acte, Nausica de Barrios, ha explicat la seva experiència com a mare d'un nadó prematur.

Nausica de Barrios

Va estar dos mesos i mig a la UCI de l'Hospital General de Catalunya. Vam rebre un tracte molt bo. Gràcies a això ella va sobreviure.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La Unitat de Cures Intensives Neonatals es preocupa principalment de proporcionar als nadons ajuda per mantenir i millorar les seves funcions vitals amb l'ús d'una incubadora per mantenir la temperatura i d'una sonda per a l'alimentació. Els nadons prematurs són aquells que neixen abans de les 37 setmanes de gestació i representen el 10% dels 3.000 nadons que neixen cada any a l'equipament santcugatenc.