L'ajuntament visita síndics de greuges d'altres municipis per 'prendre nota'

L'Ajuntament comença a posar fil a l'agulla per trobar el Síndic de Greuges de Sant Cugat.

Societat

Publicat el 22/gen/04 per Ester Castanyer

Conèixer el funcionament dels síndics de greuges de diferents municipis és l'objectiu de les visites que ha començat l'Ajuntament de Sant Cugat a les ciutats de Reus, Girona i Gavà. Després de conèixer diferent models de funcionament d'aquesta figura, el consistori decidirà quin model adopta per la nostra ciutat i es preveu que, abans de l'estiu, pugui crear-se ja el Síndic de Greuges de Sant Cugat.

Tal i com es va acordar en junta de portaveus, una delegació de l'Ajuntament de Sant Cugat ha començat les visites als síndics de greuges de Reus, Girona i Gavà per conèixer diferents models de funcionament d'aquesta figura i acabar de definir com serà el síndic de Sant Cugat. Escoltem Joan Recasens, tinent d'alcalde de Presidència.

Joan Recasens

Hi ha un acord de la Junta de Portaveus que abans de tirar endavant el Síndic de Greuges de Sant Cugat es mirarien altres models.


La primera visita s'ha fet al municipi de Reus, on s'han pogut reunir amb representats del consistori i amb el mateix Síndic de Greuges, Francesc Palacín, també coordinador del Fòrum de Síndics i Defensors Locals.

Durant la visita, Palacín ha informat la delegació santcuagtenca de les seves tasques, entre les que destaquen atendre les queixes dels ciutadans sobre l'actuació de l'Ajuntament i els seus organismes, fer de mediació o aconsellar el consistori per resoldre alguns dels problemes, la majoria relacionats amb l'arquitectura, la circulació i l'urbanisme.

Després d'aquesta visita, la delegació de l'Ajuntament de Sant Cugat visitarà també els Síndics de Girona i Gavà, i s'espera que abans de l'estiu pugui estar enllestit el procés i crear el propi Síndic de Greuges de la nostra ciutat.

Joan Recasens

Un cop els haguem visitat els tres, decidirem quin ha de ser el model del Síndic de Greuges de Sant Cugat. Espero que abans de l'estiu tinguem aquest procés finalitzat.


Actualment, a Catalunya, hi ha una trentena de municipis que ja tenen instituïda la figura del Síndic de Greuges.