Sant Cugat comptarà abans de l'estiu amb el Servei d'Intermediació Hipotecària

Moment de la presentació, aquest dimecres / Font: Diba.cat

Societat

Publicat el 8/mai/13 per Sílvia González / Acn

Sant Cugat tindrà abans de l'estiu un Servei d'Intermediació Hipotecària (SIDH) per donar suport a les persones que no poden fer front a la hipoteca. Una nova eina local que arriba de la mà de la Diputació de Barcelona i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, que s'estrendrà a 29 ciutats més del país amb la col·laboració dels ajuntaments i consells comarcals. El servei és un punt d'informació i assessorament jurídic on els els afectats es poden adreçar perquè s'estudiï el seu cas de forma individual i per concretar una entrevista amb un advocat que negociarà amb el banc les noves condicions del deute.

Després d'una prova pilot a Igualada, Berga és la primera ciutat que disposa del seu Servei d'Intermediació Hipotecària (SIDH), un nou servei dirigit a aquelles persones que no poden fer front al pagament de la hipoteca del seu habitatge principal. La iniciativa, impulsada per la Diputació i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, s'estendrà a 29 ciutats més del país, una d'elles Sant Cugat.

Per d'accedir al SIDH, els afectats es poden adreçar als Serveis Socials, a l'Oficina Local d'Habitatge (OLH) o a l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC), on s'estudiarà cada cas de forma individual i es concretarà una entrevista amb un advocat. Un cop dut a terme aquest contacte entre el lletrat i la persona afectada, l'advocat s'encarregarà d'elaborar una proposta de modificació del deute que serà tramesa a l'Ofideute, de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, tal com explica el regidor d'Habitatge, Raül Grangé.

Raül Grangé

El que fem és apropar i fer més àgil el servei, perquè el primer contacte sigui ja avaluat 'in situ'. L'advocat establirà l'estratègia per negociar amb el banc.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En concret, el SIDH s'ubicarà a la comarca de l'Alt Penedès, l'Anoia, el Bages, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Berguedà, el Garraf, el Maresme, Osona, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental, concretament a Montcada i Reixac, Sabadell, Terrassa i Sant Cugat. La Diputació de Barcelona té previst destinar 600.000 euros a la implantació d'aquest servei a tota la demarcació.