Càritas renova el conveni amb l'Ajuntament per a programes socials

Societat

Publicat el 23/jul/13 per Raquel Ligero

Càritas Sant Cugat rep uns 61.000 euros de l'Ajuntament per desenvolupar una dotzena de programes socials a la ciutat. Tot i la col·laboració el president de l'entitat, Blai Blanquer, ha demanat solidaritat a la ciutadania per ajudar els necessitats.

Algunes de les activitats que desenvolupa Càritas són les sessions formatives adreçades a pares i mares, la donació d'un complement alimentari a les famílies necessitades, l'acolliment a dones embarassades o amb nens petits que no han pogut accedir a l'escola bressol, el reforç escolar i el menjador social, entre altres. L'ajut de l'Ajuntament representa una part petita del pressupost anual de l'entitat.

El president de l'entitat, mossèn Blai Blanquer, ha subratllat la importància d'adaptar-se a les necessitats i demandes canviants de la societat i ha reconegut que cal més sensibilització i solidaritat per part de la ciutadania.

Blai Blanquer

Necessitem que 1 de cada 100 habitants de Sant Cugat col·labori perquè es pugui donar garantia de futur al recer, que acumula aquests serveis directes a la ciutadania.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El regidor de Serveis Socials, Raül Grangé, ha assegura que l'Ajuntament manté la voluntat d'ajudar les institucions de la ciutat que treballen per fer front a problemàtiques socials i ha destacat la necessitat d'acollir les persones amb dificultats econòmiques i ajudar-les a 'remuntar'.

Raül Grangé

La idea no és ajudar a passar el moment, sinó treure-les d'aquesta situació injusta. No deixem enrere ningú.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Actualment, els ajuts més sol·licitats són per problemes amb el pagament de l'habitatge i d'alimentació. Segons Blanquer, al voltant del 40% dels usuaris de Càritas a la ciutat són autòctons.