Abans era persona, ara sóc de la CUP!


  • Comparteix:

Escrit de resposta al Sr Ignasi Bea, regidor de l'Ajuntament de Sant Cugat per la CUP. Abans era persona, ara sóc de la CUP!

Quan tenia 26 anys, després d'estudiar una llicenciatura i començar una diplomatura (amb molts sacrificis personals i familiars, gràcies papa i mama), i després d'haver estat treballant en moltes feines (en règim de semi-explotació, ja se sap... quan un és jove!), la majoria no relacionades amb allò que havia estudiat, decideixo preparar-me per intentar aprovar una oposició: la de la policia.

No qualsevol policia. La del meu país, la de mosso d’esquadra. I ves per on, aprovo i a finals d'octubre m’incorporo a l’Escola de Policia de Catalunya per fer el curs bàsic. Si tot va bé, després de nou mesos (d’un curs molt dur i psicològicament esgotador) i d'un any de pràctiques (aleshores quasi tothom, lluny de la família i de la residència habitual) sortiré nomenat mosso d’esquadra. Tot un orgull personal i familiar.

Per fi podré servir amb lleialtat i professionalitat al meu país i als meus conciutadans. Ara, ja fa 18 anys que sóc POLICIA. Alguns d’aquests anys he estat destinat a la BRIMO i veritablement me’n sento molt orgullós. Tot el que rodeja la BRIMO és professionalitat, cooperació, entrenament, sacrifici i màxima disponibilitat. Però el més important de la BRIMO és la sensació de pertànyer a una família, a un EQUIP, com els famosos mosqueters, 'tots per a un i un per a tots'.

El problema d'aquest país NO és la BRIMO, com vostès tant i tant defensen. Només cal veure el seu cap de files, el Sr. David Fernández, amb cada intervenció que fa al Parlament on ens ho recorda contínuament. LAMENTABLE i PATÈTIC ALHORA!.

El problema d'aquest país durant molts i molts anys -i amb individus com vostè, encara s'enquistarà uns quants més- han estat alguns polítics que per guanyar quatre vots (tal com podria ser el seu cas ara) no han sabut estar a l'alçada. Som un cos jove, sí, però carregat d'il·lusió i de PROFESSIONALITAT.

Des del SAP-UGT ens plantegem com té la barra de dir que els companys de la BRIMO presentaven símptomes associats al consum de cocaïna? Vostè no té ni punyetera idea (o sí?). Com té la barra de dir que, si bé és cert que alguns manifestants van mostrar la ràbia contra entitats bancàries i mobiliari urbà, no era motiu per actuar? Sap vostè quan li costa el mobiliari urbà a la ciutat de Barcelona i als seus ciutadans que paguen impostos cada any? Segurament vostè no té ni punyetera idea, i és més, ni l'interessa (paguem tots).

Com té la barra de dir que els meus companys de la BRIMO van provocar als manifestants? Sap vostè quantes vegades els hi diuen: 'Sou un fills de puta', 'la vostra mare estarà contenta d’un fill de puta', 'mercenaris cabrons' i així una darrera l'altra. Ah!, però també escopinades a la cara (sort del vestit de Robocop), també llançaments d'ampolles de vidre (sort del vestit de Robocop) i llançament de pals (sort del vestit de Robocop). I a vostès l'únic que els preocupa és que el policia vagi identificat. No els preocupa que rebin agressions de mil tipus, els preocupa tant sols que vagin identificats. I jo em pregunto, per què? Ah sí, per saber qui són, anar a casa seva (sempre d’amagatotis i amb passamuntanyes que els tapa la cara) i després amenaçar-los pintant casa seva, cremant les bústies o ratllant els seus vehicles particulars. Però és clar, això no els preocupa, i el més greu, és que tot i ser representants escollits democràticament, no ho denuncien. Democràcia quina paraula més bonica. Possiblement una paraula significat de la qual desconeixeu. Us penseu que ser assembleari és ser democràtic? I vostès diuen que a la política hi ha molta HIPOCRESIA. Vostè sí que n’és d’HIPÒCRITA.

Sr. Bea com té la barra de dir què fan uns pares i unes mares de família, uns germans i unes germanes, uns fills i filles durant el cap de setmana? Doncs miri, la resposta és ben senzilla. Amb la seva vida privada els companys fan el que volen, a l’igual que vostè i que els seus conciutadans. Preguntes com les seves denoten un autoritarisme imperdonable, propi d’un estat comunista, en tot un politòleg com vostè. I està clar que sempre que hi hagi mobilitzacionsi manifestacions, els professionals de l'ordre públic hi seran. Sí Sr. Bea, hi seran, hi seran per garantir que persones (ja veu que nosaltres a vostè sí que el considerem persona) puguin lliurement expressar al carrer la seva ràbia, la seva frustració o la seva indignació.

I no s’oblidi Sr. Bea que a Catalunya som molts ciutadans i moltes ciutadanes que parlem i escrivim en català. Potser és cert que no tant bé com vostè, ja que possiblement no hem tingut la possibilitat d’estudiar Ciències Polítiques i Història. Potser vostè ja tenia clar el que volia ser de gran. Polític per cobrar 'pela llarga' i tenir cotxe oficial. I tot i tenir cognoms com Sánchez, Jiménez, González, Fernández (li sonen?), simplement hem tingut la sort de néixer i créixer en un país lliure, on a l’escola i a casa, s’aprenen dos idiomes.

Miri Sr. Bea. Tot i que a vostè, i al seu entorn, no els hi agradi ni la BRIMO, ni els seus comandaments, ni els polítics que els manen; la BRIMO sempre estarà present en aquells esdeveniments multitudinaris per tal que les persones que es vulguin manifestar o que vulguin expressar la seva alegria ho puguin fer pacíficament, sense rebre coaccions de quatre brètols violents, als quals segurament vostè coneix molt bé. Però allò que més ens preocupa és que com a representant escollit democràticament amb unes lleis de les quals vostè renega, defensi a aquells que coaccionen i atempten contra aquella democràcia de la qual abans li’n fèiem referència.

El problema d'aquest país NO és la Policia. El problema d'aquest país és tenir 'pseudopolítics' com vostè que es creuen en possessió de la veritat única (la seva, és clar!) i que es creuen amb legitimitat per destruir el sistema democràtic per imposar les seves idees. Un sistema, per cert, que s’ha aconseguit després de molts anys de lluita i molt patiment (no deu ser el seu cas per l’edat), i que és el que li permet a vostè expressar-se com s’expressa.

Ah, una última qüestió. Des del SAP-UGT el convidem a posar-se el vestit de Robocop (com diu en el seu escrit). El convidem a que se’l posi per posicionar-lo després a la primera línia d'actuació. No es preocupi, anirà d’incògnit i així també podrà vostè degustar l’exquisida utilització de la llengua de Pompeu Fabra i la de Cervantes que fan els seus esbirros. Perdó, amics. Sr. Bea si aquest és el país que vostè vol construir, ai Pep, que ens deixin com estem.

Un mosso Delegat del SAP-UGT (Per cert. No poso el nom per evitar-me cremades de bústies i amenaces a familiars, entre
els quals hi ha nens).

SAP-UGT



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.