Fa 6 anys: El Taller Jeroni de Moragas celebra el seu 40è aniversari amb una gran festa


  • Comparteix:

El 4 de maig del 2013, el Taller Jeroni de Moragas feia una festa multitudinària a la plaça d'Octavià per celebrar el seu 40è aniversari de lluita per a la integració de persones amb discapacitat i donar a conèixer la seva tasca. Bastoners, Geganters i Diables van participar en la celebració, que també va comptar amb una lectura de poemes i actuacions de cultura popular.

Els assistents van poder participar en l'elaboració d'un mural gegant i van ser convidats a xocolata i coca. L'entitat va aprofitar l'efemèride per recordar els seus inicis a Barcelona, el seu trasllat a Sant Cugat i la creació dels centres ocupacionals per fomentar la inserció laboral dels seus membres a la ciutat.

La Cooperativa Taller Jeroni de Moragas naixia l'any 1973 emmarcat en l'espai de l'Escola Jeroni de Moragas, creada pel Dr. Jeroni de Moragas, psiquiatre d'infants i catedràtic de pedagogia de la Universitat de Barcelona, quan un grup d'alumnes amb discapacitat intel·lectual va assolir l'etapa escolar.

Després de passar per diferents espais, era el 1980 quan aquesta s'instal·lava a Sant Cugat a una finca propietat de la Cooperativa Estel. Fins el dia d'avui, el Taller Jeroni de Moragas i la Fundació Privada Jeroni de Moragas, fundada el 1993, no han deixat de banda la seva labor.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.