Fa 12 anys, Baltasar Porcel rebia el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes


  • Comparteix:

Baltasar Porcel / Foto: ACN

Baltasar Porcel / Foto: ACN

El 6 de juny de 2007, Baltasar Porcel, escriptor mallorquí resident a Valldoreix, rebia el 39è premi d'Honor de les Lletres Catalanes.

Porcel guanyava el premi 'en reconeixement a una de les grans obres de la narrativa catalana contemporània' i el 'seu compromís amb la llengua'.

L'acte de lliurament del premi tenia lloc al Palau de la Música amb una escenografia centrada en la figura de Santiago Rusiñol i la batalla d'Almansa i hi van assistir el president de la Generalitat, José Montilla, i el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresseras.

L'escriptor, periodista i crític literari es va mostrar 'content' per la concessió del premi i explicava que li arribava en un moment 'molt curiós' com és complir 70 anys, superar amb èxit un càncer i organitzar-li unes jornades d'homenatge a la Pedrera.



El guardó, instituït per Òmnium Cultural el 1969, es concedeix anualment a una persona que, per la seva obra literària o científica i escrita en català, hagi contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural dels Països Catalans.


Baltasar Porcel

Això de l'honor no m'interessa gaire. He dedicat la meva vida a escriure en català i això de les lletres catalanes sí que m'interessa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.