La FP continua amb força

'Confiem en la implicació de l'alumnat, a qui volem conscienciar per actuar amb responsabilitat'


  • Comparteix:

miquel.urrutia

Miquel Urrutia


Publicat: el 9/set/20
Els experts |
PDF

L'INS FP Sant Cugat del Vallès inicia el segon curs com a Institut de Formació Professional amb un notable creixement d'oferta formativa i de serveis, com també fent renovació i ampliació d'instal·lacions, i amb la responsabilitat d'oferir un entorn segur i controlat en l'actual situació sanitària i social. Ampliem l'oferta formativa amb l'inici del nou cicle formatiu de grau superior de Màrqueting i publicitat, amb el segon curs del cicle de grau mitjà de Cuina i gastronomia i amb el primer dels quatre cursos de l'itinerari formatiu específic d'Auxiliar en vendes i atenció al públic adreçat a alumnat amb necessitats educatives especials que no es troba en disposició de seguir la formació professional ordinària.

Hem augmentat la demanda en la preinscripció que ha superat amb escreix les places disponibles en 8 dels 9 cicles formatius que impartim de les especialitats d’Administració, Comerç, Cuina, Electrònica i Serveis socioculturals i a la comunitat.

Al llarg de l'estiu hem fet obres d’adequació i d’ampliació a la cuina per acollir els alumnes de primer i de segon nivell. S’ha habilitat novament un dels nostres edificis, que havia quedat pràcticament en desús els darrers cursos.

Referent als protocols de seguretat i higiene, iniciarem el curs implementant mesures de prevenció especials i l’establiment de grups estables tancats per reduir el nombre de contactes de cada alumne. Això farà disminuir la probabilitat de contagi i facilitar la traçabilitat si es produeix algun cas. A més, s’ha dissenyat un pla per a la diversificació de patis i d’espais, la neteja i desinfecció de mans de tot l’alumnat i el personal del centre, la desinfecció d’espais, l’ús de mascaretes, i la ventilació freqüent de les aules i tallers.

També hem establert protocols d’actuació preveient la possibilitat de confinaments puntuals, i ja d’entrada tindrem disponibles els recursos que ja vam començar a aplicar de manera generalitzada a finals del curs passat per dur a terme la docència telemàtica en condicions de qualitat.

En totes aquestes mesures confiem en la implicació de l’alumnat a qui volem conscienciar per actuar amb responsabilitat i amb la professionalitat que correspon als seus estudis.

Un dels aspectes més destacats del nostre centre és la formació DUAL, que abasta a tots els cicles formatius. Estem creixent en alumnes i ens agradaria créixer també en empreses col·laboradores. La Formació DUAL inclou unes estades dels alumnes en empreses d'unes 1.000 hores durant el segon curs acadèmic. Convidem al sector empresarial a apropar-se al nostre centre per conèixer els beneficis d'aquesta col·laboració.

Finalment, volem recordar que acollim el restaurant 'El Rossetó de Sant Cugat' gestionat pel nostre alumnat i professorat de cuina, que obrirà aviat el seu servei al públic, els dimarts i dimecres al migdia, oferint un menú gastronòmic, de qualitat i bon preu.

MIQUEL URRUTIA és el director de l'INS FP Sant Cugat del Vallès



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.