Medi ambient


  • Comparteix:

maria.sansa

Maria Sansa


Publicat: el 5/jun/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Avui és el dia Mundial del Medi Ambient. Però què volem dir en realitat? No només estem parlan d'ocellets, papallones o plantes; caldria parlar sobretot de valors, parlem també d'economia, societat, empresa...

L'aigua, les roques, els boscos i tots aquests elements naturals tenen una massa amagada al seu interior. És el que s'anomena la 'motxilla amagada'. Aquesta massa s'extreu per fer que esdevingui la part més important en la producció. Però aleshores sorgeix un problema: quan es mou tanta quantitat de massa, es perjudica el medi ambient i això provoca un problema de sostenibilitat.

Però si parlem de valors tenim uns exemples força evidents, de les dotze reserves petroliferes més importants del món, tenim països com Veneçuela (2a), Líbia (9a), Nigèria (10a) arriba a millorar la situació de la seva població? El petroli del mar del nord, que és tan poc important que ni tan sols està considerat en les reserves més importants, dóna estabilitat econòmica al Regne Unit i, sobretot, a Noruega. Això ens fa evident que el problema de la redistribució de la riquesa és una qüestió de valors.

MARIA SANSA és exregidora



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.