La clau i el duro


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 29/jun/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

L'eslògan del programa de la Festa Major d'enguany, 'Tu ets la clau de la Festa', expressa la voluntat dels organitzadors d'il·lusionar a la participació. Com que qui té la clau d'una casa o d'un projecte, en pot disposar, es dóna a entendre que la Festa Major serà tal com els participants la facin ser.

Una veritat com un temple que com tota experiència vital, ha de passar necessàriament per un procés de maduració. D'entrada, quan s'activen moltes iniciatives, cal bona coordinació perquè les moltes claus formin un clauer útil i no es facin la vida impossible. Un repte difícil. Els més lúcids aviat descobriran que en aquesta aventura - i sobretot en la aventura de la vida - la societat actual diu que els dóna la clau però no els dóna el duro. La idolatria el diner és excloent, sobretot dels joves. Un nou risc de desengany. I encara més: no hi ha cap clau que ho garanteixi tot. No podem ni fer tornar blanc o negre un sol cabell, diu Jesús. Per tant, atenció! si la clau que es facilita és la del barril de la cervesa, la ciutat s'esllavissa cap a la demagògia. L'evasió és portal de frustració. La clau de casa només es pot donar a qui sigui responsable. La festa no és per a oblidar. És per aprendre a conviure.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.