Les claus d'èxit de la Festa Major


  • Comparteix:

jordi.puignero

Jordi Puignero


Publicat: el 30/jun/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Un any més la nostra festa grossa 'ha superat les expectatives'. Així ho ha valorat el nostre apreciat Xavier Escura, regidor de Cultura de l'Ajuntament. No puc estar més d'acord amb ell, i això que 24 hores abans del seu inici, ens va caure un trosset del monestir i vam haver de reubicar a correcuita els actes religiosos i de Festa Major que s'havien de fer a l'església

Però ni aquest fet, ni l'amenaça constant de pluja ni el fet que els periodistes s'esborressin a darrera hora del tradicional partit de futbol contra els polítics han aconseguit deslluir la nostra festa grossa.

Una de les claus d'èxit de la festa és el seu eseprit santcugatenc, començant amb els mateixos pregoners que han marcat un tarannà dels quatre dies de festa. Però sobretot perquè la ciutadania s'ha llançat cívicament al carrer participant com mai en totes les activitats. Fins i tot l'alcaldessa s'ha atrevit a ballar el Paga-li Joan, que no és poca cosa!

En aquest sentit ha quedat demostrat que el model de les places està totalment consolidat, és més, s'han quedat petites. Tant és així que s'està arribant als límits de capacitat i potser hauríem de començar a plantejar-nos seriosament deslocalitzar alguns actes als barris nous com Volpelleres. Aquesta podria ser una solució de cara a l'any que ve, a més, els barris de Volpelleres i Can Mates han crescut en els últims anys i també demanen participació durant la Festa.

També caldria destacar l'alt grau de tolerància i civisme que tenen els veïns durant els dies que dura la Festa i els conflictes que abans teníem amb les barraques han quedat enrere i demostren l'encert d'aquella decisió.

Una altra de les claus d'èxit ha estat la recuperació de l'espai del remodelat Celler Cooperatiu on s'ha programat el jazz de Fest Major, que tot i no ser la meva música preferida, he de confessar que l'entorn acompanyava i l'acústica era boníssima.

Per acabar, cal també agraïr a tothom que fa possible la Festa Major i la seva excel·lent organització: entitats, associacions, Profeslo, tècnics de l'ajuntament, etc. Ells també són una de les claus d'èxit. Moltes gràcies a tots i totes. L'any que ve hi tornem!

JORDI PUIGNERÓ és regidor de CiU



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.