Reflexions i promeses d'un inici de curs històric


  • Comparteix:

jordi.puignero

Jordi Puignero


Publicat: el 8/set/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Que aquest curs polític que ara iniciem serà històric és una obvietat. El 9 de novembre i el que vindrà després marcarà un abans i un després en la història del nostre petit país. Res no tornarà a ser igual. Alguns voldrien canviar-ho tot i a corre-cuita, fins i tot el que funciona.

D'altres intentaran que es no mogui res pels segles dels segles (són aquells de l'antes roja que rota'). És possible que al final ens quedem en un terme mig, perquè els canvis necessiten majories socials àmplies per dur-se a terme, majories socials que aquests uns i altres avui no sembla que tinguin a Catalunya. Per aquest motiu hi ha eleccions cada quatre anys, per confrontar idees i propostes, i per això volem que s'aprovi una llei de consultes que permeti demanar l'opinió al poble sobre qüestions transcendents, com ara la independència de Catalunya. A uns i altres els preguntaria si estan disposats a acceptar aquestes regles de joc que consisteixen en que el poble decideixi que és el que vol canviar i que no, i acceptar-ne els resultats, t'agradin o no. No permetre el joc democràtic més enllà de la llei és tan antidemocràtic com actuar amb desobediència quan no t'agraden els resultats del joc democràtic que has acceptat.

Dit això, falten menys de 100 dies per la decisió més important que ha de prendre el poble de Catalunya en els seus darrers 300 anys d'història. Tenint en compte la importància que té i tindrà la unitat política i social perquè la consulta vagi bé, he près la determinació d'aquí al 9-N de no fer cap crítica pública a cap dels partits favorables a la consulta (ERC, ICV, CUP, Procés Constituent, Podem, Guanyem Barcelona, etc.) ja sigui per temes nacionals, locals o ideològics. En canvi durant aquest període penso carregar les tintes de valent contra aquells que s'hi oposen (PP, PSC-PSOE, Ciutadans, UPyD i 'sumsumcordes').

Crec que el moment s'ho val. Perquè aquest procés no és només un assumpte d'emancipació nacional, sinó sobretot un assumpte de democràcia.

JORDI PUIGNERÓ és regidor de CiU i membre de l'executiva comarcal de CDC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.