Sí m'importa!


  • Comparteix:

ton.marimon

Ton Marimon


Publicat: el 25/set/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquest és el lema de la campanya que ha posat en marxa Oxfam Intermon (OI). Amb aquesta campanya OI vol generar i donar visibilitat a un moviment ciutadà que demostri que a la societat espanyola sí li importa la política pública de Cooperació al Desenvolupament i que actuï per defensar-la.

La política de cooperació al desenvolupament ha estat la política pública més retallada des de l'inici de la crisi, amb una retallada acumulada de gairebé un 70%. Una retallada que, malgrat que amb prou feines té impacte en la reducció del dèficit, sí té conseqüències devastadores per a milions de persones d'altres països perquè l'ajuda al desenvolupament funciona, canvia i salva vides, i per això té un rostre humà.

La campanya 'Sí m'importa' neix de la reivindicació d'un sentiment fonamental perquè la societat funcioni i progressi: l'empatia, la capacitat de no sentir-se indiferent davant el que li ocorre a una altra persona; un sentiment al que ens estan fent renunciar quan des de la classe política es diu que la cooperació no importa. Volem que aquesta tendència canviï, que la ciutadania no separi les problemàtiques de dins de les nostres fronteres de les de fora, perquè l'origen de la desigualtat és el mateix aquí i allí.

Ens enfrontem a problemes globals que només poden solucionar-se si actuem també a nivell global.

- La lluita contra la pobresa i la desigualtat al món no és una responsabilitat que recaigui en exclusiva en les ONG, és responsabilitat de tots i totes, també dels estats.

- L'ajuda oficial al desenvolupament és els diners públics que destinem a la política de cooperació.

- La cooperació al desenvolupament és una política pública com la sanitat o l'educació.

- La gestió de la crisi econòmica que es viu a Espanya passa per les famoses mesures d'austeritat que han suposat àmplies retallades en polítiques públiques espanyoles com la sanitat, l'educació, les polítiques socials o la cooperació; unes mesures que, lluny de millorar la situació, no han fet més que augmentar la pobresa i la desigualtat dins i fora de les nostres fronteres.


'Hi ha una força motriu mes poderosa que el vapor, l'electricitat i l'energia atòmica: la voluntat'

Albert Einstein (1879-1955. Físic alemany nacionalitzat nord-americà)


TON MARIMON és responsable de comunicació del Grup d'Acció Ciutadana de Sant Cugat d'Oxfam Intermon



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.