La tribu dels 'cagamandúrries'


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 13/oct/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En aquests moments, a la política catalana hi ha no dos, sinó tres grans tribus polítiques que es troben distribuïdes en tot l'espectre ideològic. Els primers, els partidaris de la independència i la regeneració democràtica, que pensen que a dins d'Espanya no hi haurà mai un estat plurinacional. Uns segons, espanyolistes, que aspiren a culminar l'assimilació de la nació catalana per part de Castella.

Per ells, de nació a Espanya, només n'hi cap una, que és la castellana i s'emmirallen al País Valencià com a exemple del que poden aconseguir a Catalunya amb una mica més de temps. I després hi ha la extensa tribu dels 'cagamandúrries'. Aquesta és una paraula d'origen incert, però que sona potent. Segons la web 'Rodamots': persona de poc seny, de poc trellat, que actua de manera irresponsable, que no té gens de formalitat, que fa les coses de qualsevol manera.

Web de Rodamots: cagamandúrries

Doncs en aquesta tribu de 'cagamandúrries', que per mi seria com una barreja de cagadubtes i torracollons, s'hi situa avui en dia un espectre de gent que bàsicament es dedica a criticar el president Mas i tot el que està passant aquests mesos, sense definir quines són les seves intencions o les seves propostes. El partit que conté el nombre més alt de 'cagamandúrries' il·lustres és el PSC, representat en aquests moments per Miquel Iceta, que sembla que està a favor de l'autodeterminació, sempre que no emprenyem els que no ens el deixen exercir.

Després n'hi ha també dins del pacte pel dret a decidir. Entre ells Camats i Herrera, que voldrien que el president els digués exactament què passarà! Potser es pensen que en comptes de ser president és 'pitoniso'. En fi, per no allargar-ho, jo deixo clar que no sóc un 'cagamandúrries', que jo defenso el dret d'autodeterminació de tots els pobles, entre ells el meu, Catalunya, i si pot ser miraré de convèncer el màxim de gent, per tal que determinin que el millor és la independència. Mentrestant, donaré suport a totes les iniciatives que es concretin en aquest sentit, i expressaré el meu rebuig a l'Estat espanyol, en el seu intent antidemocràtic d'impedir el dret d'autodeterminació. Els 'cagamandúrries', que es quedin a casa, i no donin més pel sac, si és possible!

LLUÍS MONT és cardiòleg



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.