Les planes al vent


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 26/oct/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El Papa Francesc va definir el beat Pau VI com a 'Papa amb visió de futur'. Giovanni Battista Montini havia treballat a la Secretaria d'Estat amb Pius XII que després el va nomenar arquebisbe de Milà. Allà ja va tenir gran incidència en favor de la justícia i la pau entre els pobles. Joan XXIII li va confiar l'organització del Concili Vaticà II que, a la seva mort, Pau VI va tirar endavant amb ardorosa humilitat.

Va innovar els diversos viatges apostòlics i ecumènics. Va regalar als fidels memorables documents que il·luminen la vida eclesial, la família i la justícia social. Va ensenyar-nos a estimar l'Església de Jesús en diàleg amb tothom i portant sòbriament la creu de moltes incomprensions. Que el pas del temps no esborri la memòria d'aquest gran amic de Déu i dels homes i de la seva aportació al món i a la renovació de l'Església. Va morir als 80 anys. G. Bessière recorda les seves emotives exèquies: 'Una seqüència televisiva ha fascinat milions d'espectadors: sobre el taüt nu, hi ha el llibre obert de l'Evangeli. De sobte, s'alça una ventada i comença a fullejar el llibre com si busqués. Els fulls es mouen i giren. Serà l'Esperit del nostre temps que vol desempolsar i donar a conèixer per fi el llibre sencer?'.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.