Partitocràcia vs. meritocràcia


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 27/oct/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Un dels drames del sistema polític espanyol és que en la seva obsessió per mantenir el control l'Estat post-franquista va crear un sistema electoral que permetés tenir-ho tot 'atado y bien atado'. Això passava per un sistema de llistes tancades, on qui qüestionava el líder de torn no sortia a les llistes

Això ha afavorit el que denominem partitocràcia, on el principal mèrit per ser polític es 'fer la pilota al cap'. Així doncs, s'explica el panorama intel·lectualment desolador de la política espanyola. Els ministeris, conselleries, regidories, etc, estan ocupats per uns personatges sinistres, molt entretinguts a cobrar comissions i treure's un sobresou, i d'una mediocritat aclaparadora.

Repassem, per exemple, quins han estat els darrers ministres de sanitat que em venen al cap: Ana Pastor, Leire Pajin, Ana Mato, etc. Alguna d'aquestes persones entén un borrall de sanitat? No es necessita un mínim coneixement d'aquell tema del que tu seràs el més alt responsable del país? Però què es pot esperar d'un país on el principal mèrit del seu president és ser registrador de la propietat i no parlar ni una paraula d'anglès.

Amb tot això vull dir que no és estrany que aquests personatges d'una mediocritat ofensiva no trobin un desllorigador per la situació creada a Catalunya i s'entestin a passar la pilota al Tribunal Constitucional, per veure si Catalunya té cabuda a la Constitució. És evident que les lleis es fan per servir als homes i als pobles, i no a la inversa. Per tant, si Catalunya no cap a la Constitució, deu ser un problema de la Constitució i no pas de Catalunya, no?

LLUÍS MONT és cardiòleg



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.