Robert Vergés: he votat per tu!


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 10/nov/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquest diumenge al matí, amb la papereta a la mà, he tornat a reviure la teva imatge dels darrers anys. La mà lleugerament tremolosa, el teu inseparable puro, i un somriure aclaparador i invasiu. El meu avi va ser qui et va oferir una de les primeres feines com advocat, al gremi de detallistes, i ací es va iniciar una amistat familiar que es va prolongar durant tres generacions.

Gràcies a tu es va fundar l'Escola Garbí, on en les èpoques fosques vàrem aprendre a estimar la llibertat, amb la simple praxi diària: mai un discurs polític, mai cap mena de dogmatisme, simplement la pràctica del diàleg, la paraula, el respecte, el sentit de treballar pel grup amb humilitat i sense supèrbia. Quan ens trobem els vells companys de Garbí, després de tants anys, seguim sentint-nos propers, perquè tots entenem aquells valors que vàrem adquirir en aquells preciosos anys de la nostra infantesa. Més endavant, et vaig seguir en la militància al Reagrupament Socialista, a prop de Josep Pallach que amb la seva mort va deixar orfe d'un socialisme sobiranista, amb la deriva posterior del socialisme català, cap on és ara! Ho varem intuir, i per això vas marxar cap a altres opcions polítiques més properes als teus ideals. Al llarg de tota la meva joventut, vares ser la guia intel·lectual que em va obrir tantes portes mentals: les lectures dels llibres de Edicions 62, a les quals vaig poder accedir per la vostra tasca de gegants contra aquella funesta dictadura. Avui, aquest matí de diumenge de joia, t'hagués volgut abraçar, tenir-te a prop, i poder compartir amb tu aquests moments que culminen la tasca dura i fosca de tants anys terribles!

LLUÍS MONT és caridòleg



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.