Saludable desengany


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 23/nov/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El primer desencís de la vida potser el vam tenir en saber que els Reis són els pares. Aquell dia podia ocasionar rebequeries inútils o fer-nos créixer.

Totes les crisis que experimentem al llarg dels anys són alhora un risc de desengany i una oportunitat de creixement. La vida ens fa passar inexorablement de les fantasies a la crua realitat. Jesús ja deia que no hi ha res d’amagat que no s’hagi de descobrir; ni res de secret que no s’hagi de saber. Les tecnologies actuals precipiten el compliment d’aquesta profecia: han convertit en sostres de vidre tots els amagatalls i ens inunden les informacions decebedores i negatives que fan caure molts mites i allunyen els imaginaris irreals. Per superar les obstinacions i convertir cada desengany en plataforma de creixement, cal molta maduresa No tenim prou clar que era una quimera creure que 'l'estat - providència' asseguraria màgicament el benestar de tothom? 'Veig a la ciutat violència i discòrdies. Als seus mercats abunden enganys i avarícia. Trenquen els pactes de pau' (Salm, 54) No hem descobert encara que la irresponsabilitat és com un delicte? I els cristians empoltronits, no recordem que Santa Teresa ja deia: 'Dios los llama para santos y se quedan en letrados'?

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.