Per què cal una llista unitària?


  • Comparteix:

jordi.puignero

Jordi Puignero


Publicat: el 9/des/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La societat civil ja fa temps que s'ha organitzat i que s'ha unit per afrontar un repte que no és fàcil: assolir la llibertat de Catalunya. Si la gent ho ha fet, si gent d'orígens territorials i socials diferents - votants de dretes, de centre-liberal, socialdemòcrates, revolucionaris, ecologistes, empresaris, pagesos, fusters, programadors informàtics i funcionaris, nascuts a Cáceres, Valladolid, Manlleu o a Rabat- si tots ells i elles han deixat de banda les seves diferències, per quins set sous no ho poden fer també els partits polítics sobiranistes?

Potser és perquè segurament els instruments polítics de sempre no ens serveixen per resoldre aquest immens repte d'aconseguir la independència del nostre país. Calen, per tant, instruments nous que permetin articular una gran majoria a favor del 'sí'. No es tracta de sumar sigles de partits polítics, sinó de crear una llista representativa del país, amb experts en diverses àrees que puguin afrontar amb solvència la tasca de portar Catalunya cap a la independència.

Per afrontar aquest repte i fer-ho bé, cal posar el país i la seva gent per davant dels partits i per davant de la persona. El president Mas ho va demostrar explicant que estava disposat a ser el primer de la llista però també a tancar-la.

La pluralitat queda garantida. Aquesta llista comptaria amb el suport dels partits i de la societat civil, i garantiria doncs la pluralitat que sempre ha caracteritzat el nostre país. La llista l'han de formar persones que representin la pluralitat del nostre país i que alhora comparteixin l'objectiu comú d'assolir la independència.

També evitarà confrontacions polítiques. El que proposa el president Mas no són unes eleccions convencionals, sinó unes eleccions anticipades per celebrar el referèndum que ens han impedit. La fórmula d'una llista unitària i transversal, amb el suport dels partits, garanteix que en un moment clau per a la història del nostre país no ens distraguem amb confrontacions polítiques que és el que passaria amb llistes separades cadascuna defensant programes sobiranistes diferents.

Sabem que la comunitat internacional no ens espera amb els braços oberts. L'opció del president Mas és que hi hagi una llista unitària a favor del 'sí' que aconsegueixi la majoria. És important que sigui transversal i majoritària per tal que el resultat es pugui llegir de forma clara i sense reinterpretacions tant per la comunitat internacional com per l'Estat espanyol i els catalans.

JORDI PUIGNERÓ és regidor de CiU



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.