Una il·lusió col·lectiva


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 15/des/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquests dies post 9N, mentre es produeixen els possibles i els necessaris moviments tàctics dels partits per decidir el com i el quan de les eleccions plebiscitàries, tenim potser uns dies de calma per meditar sobre tot això que està passant a Catalunya els darrers anys. L'acceleració de tot plegat és tal, que hi ha molts que han quedat definitivament colgats sobre l'allau de canvi, i encara no perceben que són morts vivents: Iceta, Duran i Herrera són exemples de zombis vagant sense rumb.

Per mi, el que ha passat a Catalunya és que s'ha creat una il·lusió col·lectiva de canvi accelerada per l'immobilisme d'estètica franquista de l'Estat (us juro que el Wert cada cop em recorda més el meu professor de Formación del Espíritu Nacional). Aquest desig de canvi té una dinàmica pròpia, transversal i crec que arrossegarà tothom. El final com sempre és incert, però el que és segur és que l'organització política canviarà inevitablement, i qui és pensi que podrà seguir igual simplement s'equivoca.

Com diu la cançó de Dylan, hi ha moments de canvis accelerats ('times they're a changin'). Aquesta idea de canvi, és difusa, representa coses diverses. Per a molts catalans, es concreta amb la recuperació de la sobirania, per tenir les eines necessàries per prendre decisions per nosaltres mateixos. Per altres es pot concretar en opcions més populistes, amb idees més neomarxistes. En tot cas, el que és segur és que res tornarà a ser igual, així que, cordem-nos el cinturó que vénen corbes!

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Times_They_Are_a-Changin'_(song)

http://vimeo.com/93130150

LLUÍS MONT és cardiòleg



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.