10.220 dies després


  • Comparteix:

marc.tolra

Marc Tolra


Publicat: el 23/des/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

D'aquí a cinc mesos són les eleccions municipals. A Sant Cugat, ja tenim la majoria de candidats de les principals forces polítiques i alguns d'ells deixen caure titulars de precampanya.

Un d'aquests titulars ens el va donar la candidata de Convergència i Unió (CiU) a l'alcaldia de Sant Cugat, Mercè Conesa, que, en l'esmorzar per als periodistes del 19 de desembre, va anunciar que la federació portarà en el programa la proposta d'impulsar consultes ciutadanes, tant en format físic com electrònic, en el proper mandat (2015-2019), per a implicar els ciutadans.

El foment de la participació ciutadana es farà també per via electrònica perquè així no sigui una càrrega, sinó una oportunitat per a la ciutadania, tal i com informa aquest mitjà. Conesa també va afegir que la regidora de Comunicació, Joana Barbany, va anar a Suïssa, precisament per veure de primera mà el funcionament de consultes ciutadanes.

Celebro personalment que CiU vulgui incloure aquest punt en el seu programa, però tampoc no costa arribar a la conclusió que els ciutadans han de ser partícips de la política, començant pel municipi. No cal repicar campanes per una qüestió que s'hauria de donar per suposada: que faràs participar la ciutadania. I a més, aquesta idea se'ls ha acudit ara, 28 anys (1987-2015) després que CiU hagi aconseguís l'alcaldia. De veritat que després de 10.220 dies que fa que els nacionalistes governen la ciutat ens han de dir que faran que la gent participi en la política municipal?

És evident que si aquest ha de ser un dels pals de paller del programa electoral de CiU és que ja no tenen gaire cosa a dir. Si ara necessiten la participació de la gent, em donen a entendre que és perquè dues majories absolutes consecutives els han allunyat de la gent.
A ERC, estem parlant i, sobretot, escoltant els santcugatencs per ser-los útils a partir del 25 de maig, siguem on siguem. I no ha calgut escriure en un paper que parlarem amb ells. No ho vam pensar abans. Simplement, ho fem.

MARC TOLRÀ és estudiant de Dret de la Universitat Pompeu Fabra (UPF)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.