Lectura recomanada


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 22/des/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En aquests dies de Nadal, en què potser podrem robar algunes hores a la feina, per gaudir del lleure, m'atreveixo a recomanar una lectura fàcil però interessant. Es tracta del llibre 'Sàpiens: una breu història de la humanitat' (Edicions 62).

El seu autor, Yuval Noah Harari, professor d'història a la Universitat Hebrea de Jerusalem, desgrana de manera entenedora i entretinguda conceptes i salts evolutius que ens han dut fins avui, però ho fa introduint noves visions i noves interpretacions de tot plegat. Potser fer-nos més savis col·lectivament no és una esperança raonable, però segur que a nivell individual, comprendre millor el món, implica acceptar-lo, i acceptar el món, dona tranquil·litat d'esperit, i potser la tranquil·litat d'esperit és el que més s'acosta a una definició de felicitat, no?

A mi personalment, sempre m'ha resultat més atractiva la ciència que l'ètica i la política. A partir del descobriment de la llei de la evolució per part de Darwin (encara hi ha algú que en diu teoria), tenim a les mans un instrument molt potent per entendre 'el perquè de tot plegat', si més no en relació a la història de l'Univers. Hem pogut esbrinar com va començar l'Univers i com hem arribat fins ací. Sabem que l'Univers va començar amb el 'Gran Pet', altrament dit 'Big Bang', encara que hores d'ara queda per descobrir que es va tirar el 'Gran Pet'. Potser ens haurem extingit com espècie abans d'esbrinar-ho, però analitzar tot el que ens ha anat passant i perquè, te per mi una atractiu irresistible.

Així doncs, Bones Festes, i bones lectures!

LLUÍS MONT és cardiòleg



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.