Conservar la curiositat


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 5/gen/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquests dies de Nadal, en què gaudeixes d'una mica més de temps, pots constatar que encara conserves la curiositat, un cert esperit tafaner infantil que s'expressa interessant-se per tot allò que és nou, que desconeixies, o també perdent el temps amb activitats aparentment inútils. Hi ha també moltes persones que han madurat i s'ocupen de temes pràctics.

No troben el moment de perdre el temps, i ocupen el seu lleure amb qüestions més pràctiques. Els humans, com qualsevol altre animal, seguim la llei natural del mínim esforç, i si el benefici d'interessar-nos pel món no és molt evident, doncs simplement no ho fem. Dediquem els nostres esforços a la supervivència, que ja és prou complicada. En tot cas, sempre m'ha semblat un privilegi poder envellir, conservant una mica un esperit de criatura i poder encara trobar plaer en embadalir-me mirant com mengen els ocells o amb qualsevol lectura molt poc pràctica, o mirant fotografies, o descobrint noves paraules, o aprenent història. En resum gaudint lentament, com feia de petit, de petits plaers personals i solitaris. Després d'Epicur, han vingut filosofies molt més pràctiques i eficaces, com el Cristianisme, l'Islam, el Comunisme, però per a mi, la recerca del plaer segueix essent la meva filosofia preferida, combinada amb un punt d'Estoicisme per resistir les frustracions. Em serveix per anar-hi anant.

LLUIS MONT és cardiòleg



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.