Tot recordant el 9N


  • Comparteix:

pere.casajoana

Pere Casajoana


Publicat: el 12/gen/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Tot recordant el 9N, hom reté a la seva memòria la il·lusió, l'esperança i l'anhel de voler un país nou de centenars de milers de persones, que tot i els obstacles, impediments i befes de tots aquells Rajoys autistes, denegaven, i encara deneguen el dret a decidir del poble català expressat democràticament i pacíficament.

Tot recordant el 9N, podem tots rememorar èpicament com i de quina manera s'hagueren de fer les votacions. La destresa del president Mas va ser cabdal per a poder realitzar un procés participatiu, en què la resta de forces polítiques, tret de la CUP, van fugir d'estudi tot preveient, i vés a saber tu si desitjant, la patacada del president.

Tot recordant el 9N, un fa memòria d'aquelles paradoxes que pretenien confondre l'objectiu, pretenent que la discusió de l'eix nacional era una i la de l'eix social era una altra. No ens confonguem: la coaxialitat de tots dos és indiscutible, creuar-los els cortocircuitarà a ambdos

Tot recordant el 9N, caldrà rememorar com fou de llarg el procés per tal d'assolir el consens fins a formular una sorprenent doble pregunta que donés cabuda a les diferents sensibilitats del catalanisme per tal d'afrontar conjuntament un procés que sabem tots que serà difícil, complex i que desconeixem la reacció del baixventre espanyol.

Tot recordant el 9N, és de justicia recordar que l'Estat, saltant-se la premisa de la divisió dels tres poders de Montesquieu, obligà a la Fiscalia a querellar-se contra el president Mas, la vicepresidenta Ortega i la consellera Rigau. Veurem com es coacciona als membres del TSJC el desenvolupament processal de tres polítics escollits pel poble, i que posaren les urnes per a major glòria de l'expressió democràtica. Recordar a més que, a Sant Cugat del Vallès, que l'equip de govern de CiU està denunciat als Mossos pel regidor ultranacionalista espanyol De Salvador.

Tot recordant el 9N, qui subscriu s'emociona quan recorda les diferents manifestacions convocades per la societat civil d'aquest país. Els papers de l'ANC i d'Òmnium Cultural han estat cabdals per a mostrar als partits polítics que units som imparables, i que només units podem reeixir d'aquest esforç titànic i excepcional que es assolir la Independència, i fer-ho a més sense trencar ni una sola paperera.

Tot recordant el 9N ressonen encara les paraules del president hereu de les doctrines del Movimiento que deia allò de 'antes se romperá Cataluña que España' mentre hom llegeix qualsevol dels llibres que relaten que a les acaballes de la guerra civil, en què forem capaços d'engegar-nos uns quants trets entre nosaltres a la plaça Sant Jaume, per a no posar-nos d'acord en l'accesori mentres s'acostaven quaranta anys de foscor i tenebres.

Tot recordant que el 9N la sensació d'anar units els més de dos milions de persones va fer factible entendre que sense aquesta unitat res serà possible, que seran uns comicis més i que un cop més no haver estat a l'alçada de les circumstàncies pels detalls superflus haurà impedit poder arribar a Ítaca.

PD. Canviant de terç: A tots aquells fanàtics que en nom d'uns deus o altres comenten atrocitats i imposicions, sàpiguen que aquests o bé no existeixen o si n'existeix algun se'n diu Bondat i que les seves atrocitats no hi tenen cabuda.

PERE CASAJOANA és regidor de CiU



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.