El dit petit


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 18/gen/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

'Gairebé tothom només fa servir una petita part de la seva consciència i dels seus recursos espirituals. Si fa o no fa som com un home que, de tot el seu organisme, tingués per costum limitar-se a fer servir i moure només el dit petit. Les situacions d'emergència i de crisi ens demostren que tenim recursos vitals molt superiors dels que ens pensàvem'. (William James)

En temps de balanços i projectes és oportú examinar si traiem el màxim partit de les pròpies capacitats, perquè no ens acomodem a la desídia. Una educació que ignori l’àmplia gama de possibilitats de la ment i de l’ànima, indueix a potenciar només algunes poques capacitats. Se’ns han donat tots els dits de cada mà per posar-los al servei del bé. I precisament quan vivim tensions o emergències és quan sovint se’ns desvetllen unes qualitats i un coratge que desconeixíem o teníem aletargades. Això mateix ens pot passar en el camp de l’amor i de la fe. Qui segueix la llei del mínim esforç s’assembla al que tenia un sol talent en la paràbola de Crist: l’enterra, en comptes de fer-lo fructificar. El rigor de la lògica porta a posar en actiu i administrar bé totes les capacitats que tinguem sense esperar desgràcies i emergències que les vinguin a desvetllar.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.