Any nou, ple nou


  • Comparteix:

jordi.puignero

Jordi Puignero


Publicat: el 19/gen/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El primer ple de l'any ens porta el comiat d'un bon regidor socialista, en Ferran Villaseñor, amb qui he tingut el plaer de compartir consistori des del 2007. Diu que marxa per 'la posició contrària del PSC al dret a decidir, la manca de suport dels militants socialistes i de la direcció nacional i la impossibilitat de crear una candidatura conjunta de les esquerres a Sant Cugat'. No entraré a valorar els motius, però estic convençut que són sincers perquè si una cosa m'ha demostrat, i li haig de reconèixer, és la seva coherència.

La veritat és que sempre que m’he assegut a negociar amb en Ferran hem estat capaços d’arribar a acords, de pactar. I dic sempre perquè fins i tot quan l’acord era metafísicament impossible hem sigut capaços de pactar les diferències, de pactar el 'no acord'. Acordar un ‘no acord’ pot semblar una estupidesa però és tot el contrari, és la forma més intel·ligent per transformar la propera desavinença política en un acord. Se’n diu teixir confiances i no fer trencadís. Pocs polítics tenen aquesta capacitat que jo considero una virtut. I en Ferran n’és una d’elles. Com també la capacitat de tenir sentit de l’humor i saber-lo utilitzar en la seva justa mesura, un art que en Ferran domina a la perfecció.

En canvi, si una qualitat he trobat a faltar durant tots aquests anys en la seva actitud política, i en la majoria de polítics val a dir, és la incapacitat per verbalitzar públicament de tant en tant alguna bondat de l’acció política del contrincant. Alguns em diran que la feina de l’oposició no és alabar la feina del govern, que d’això ja se n’ocupa el govern. I segurament tenen una part de raó. Però també és veritat que culpabilitzar sempre l’alcaldessa i Els regidors quan hi ha mala gestió municipal i felicitar només els tècnics i funcionaris quan el govern ho fa bé, no ajuda a teixir confiances. Estic convençut que si de tant en tant l’oposició felicités públicament l’alcaldessa o el govern per algunes de les moltes coses ben fetes que fa, crec que aquest fet dignificaria i donaria més credibilitat a la dura i difícil feina de l’oposició i a la vegada facilitaria més l’entesa amb el govern. Dit això, en Ferran ha estat sempre un dels regidors més exquisits en les formes de fer oposició i això és d’agrair, fet que segurament ha estat un dels puntals de la seva capacitat per acordar i tirar endavant bones iniciatives del seu projecte polític per Sant Cugat.

Així és com he vist, he patit i sobretot he gaudit a en Ferran Villaseñor durant aquests gairebé vuit anys al ple municipal. La balança és clarament positiva, perquè si una cosa té en Ferran és que és com el futbol anglès: dur però noble.

No puc més que desitjar-li molta sort en aquesta nova etapa i sobretot espero poder continuar sopant i fent cerveses amb ell per xerrar de política i de tots aquells assumptes que tant ens agraden als homes.

JORDI PUIGNERÓ és regidor de CiU i membre de l’executiva comarcal de CDC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.