'Catalonia is not CiU, but I like it'


  • Comparteix:

pere.casajoana

Pere Casajoana


Publicat: el 26/gen/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa uns dies la Pilar Rahola, a la seva columna diària a 'La Vanguardia', feia un sentit homenatge a totes aquelles persones de CiU que escrivim la història menuda d'aquest país. Aquells que no sortim diariament als mitjans generals però que som cabdals per als diferents indrets d'aquest país.

Des de les alcaldesses de Sant Cugat, Begues i la Garriga, o els alcaldes de Sant Climent de Llobregat, Llagostera i Pallejà, les dones i els homes de CiU som petites baules de la cadena que ajuda des de allà on som a aixecar un nou i gran país. Deia fa temps en aquest mateix mitjà que els polítics emergim de la societat civil i és aquesta a qui ens devem, afegeixo ara que la nostrea grandesa es estar arreu d'un país divers i alhora complex. Els de CiU som veïns i veïnes de gent normal com vostè que llegeix aquest escrit.

Dic això, i en faig un panegíric, perquè d'un temps ençà vaig llegint bajanades de l'ordre de 'Fer fora CiU', 'Acabar amb la dictadura de CiU' i d'altres sensesentits sorgits de la ignorància supina antidemocràtica o del ressentiment d'aquelles propostes polítiques que encara creuen en els duros a quatre pessetes.

Cal recordar que tots nosaltres (conjuntament amb altres d'altres partits) hem estat elegits pels vots del poble? Aquests vots que van des del comerciant fins al professional liberal, des dels assalariats de grans empreses fins als estudiants, des del jubilat fins aquells que treballen a la munió de petites i mitjanes empreses que són l'espina dorsal de l'economia d'aquest país.

La generació de fa 40 anys ha estat substituïda per la que en el futur serà recordada com la consolidació de la dona treballadora, però les essències son les mateixes i tot i els entrebancs sorgits, som els que defensem al país la raó d'ésser de Catalunya, de la seva pluralitat i del seu creixement. Som aquells a qui es fa més confiança als municipis de Catalunya i qui més vots ha obtingut sempre a les eleccions a la Generalitat. I això és perquè coneixem el territori que trepitgem, així com els seus problemes i la capacitat de gestar-ne aquelles solucions que donin el consens necesari per a tirar endavant el país.

Recordeu que el consens implica l'acord de moltes persones i que somiar truites es fantàstic, però es degut als deliris propis d'un excés d'exposició solar i no duu enlloc.

PERE CASAJOANA és regidor de CiU




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.