Identitat i voluntat de ser


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 2/feb/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sembla que en l'estira-i-arronsa en les negociacions entre CiU i Esquerra, s'ha creat una certa alarma i desconfiança en l'anomena't 'procés'. Això, amanit amb el bany d'internacionalisme proletari muntat entre Podemos i Iniciativa.

Cadascú té les seves religions i les seves creences, i prioritza la seva manera d'entendre el món. Diuen els musulman, que la identitat no va lligada al territori sinó a la religió, igual que prediquen els comunistes, ara anomenats ecosocialistes, que en el seu món no hi ha fronteres. També Napoleó justificava l'expansió de França per la difusió de l'ideal de la Revolució Francesa. En principi res a dir si fos veritat.

El que passa és que, a sota d'ideologies com el cristianisme, l'islam o la Internacional comunista, s'hi amaga la mateixa força imperialista i nacionalista motriu que alleta als gens dels humans: tribu i territori. Actualment Podemos, com ho va fer Fidel a Cuba, Ho-Chi-Min a Vietnam o els bolxevics russos, amaguen el nacionalisme ferotge, sota el missatge de canvi del model productiu, però tots practiquen el nacionalisme espanyol que conscientment o inconscientment somia una península ibèrica castellana, sense anomalies com ara el vatalà (ai perdò, el català, lapao, balear, valencià, etc). Són espanyols de matriu castellana, diríem, i tota la resta és pura parafernàlia. Això l''establishment' espanyol ho percep amb claredat i des de la ultradreta i els poders fàctics (Laras, Banc Santander), se'ls donarà tot el suport.

Nosaltres, els catalans, practiquem un nacionalisme defensiu en aquest moment de la història. És a dir, intentem sobreviure com a nació i no extingir-nos. És el paper que ens ha tocat en aquesta obra de teatre. Juguem-lo amb dignitat, i diguem les coses pel seu nom. L'ultranacionalisme imperialista és el mateix ací que a la Xina, que diria Carod-Rovira.

LLUÍS MONT és cardiòleg



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.