Hi volem ser, però se’ns hi espera?


  • Comparteix:

roser.casamitjana

Roser Casamitjana


Publicat: el 19/feb/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Darrerament, els ciutadans i ciutadanes de Sant Cugat poden tenir la impressió que l'oposició no hi pinta res en aquest Ajuntament. I això és així perquè la majoria de les propostes de l'equip de govern, o no se'ns informen o se'ns informa tard i malament.

Corrent el risc de fer-me pesada, crec que cal fer una reflexió seriosa de com s’espera que funcionin les coses i no perquè ens ho inventem d’un dia per l’altre, sinó perquè tenim un Reglament Orgànic Municipal (ROM), aprovat en l’anterior mandat que representa que hi és perquè es compleixi.

Algú podria pensar que l’equip de govern amb majoria absoluta no ha de donar explicacions a l’oposició ni amb els temes importants de ciutat. Però això no és ben bé així ja que, i sense entrar en detalls tècnics, cal recordar que cada mes tenim unes comissions informatives de diferents temes municipals, en les quals hauríem de rebre la informació que l’equip de govern proposa en tots els temes en què té competència. Aquestes reunions mensuals no han de servir només perquè ens diguin el què, sinó per fer un debat i, si hi ha voluntat política, arribar a uns acords.

Però això no és ben bé així, ja que últimament a una se li queda cara de pal cada vegada que apareix una noticia sobre qualsevol iniciativa de l’equip de govern que no s’ha mencionat en cap moment a les reunions amb l’oposició.

I una es pregunta si tot plegat és fruit de la improvisació que planeja constantment sobre l’equip de govern, si és una estratègia per deixar a l’oposició en 'boles' o si es tracta simplement d’un oblit, fruit de la falta de preparació de les reunions. Cadascú pot pensar el que li sembli però el resultat és un i ens dol que sigui aquest.

Després hi ha qui es queixa de la manca de col·laboració de l’oposició en temes cabdals de ciutat. Però és que per decidir cal estar informat, si pot ser pels canals establerts i de manera adient.

Roser Casamitjana és regidora d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.