Sant Domènec i Coll Favà units a peu un segle després


  • Comparteix:

jordi.puignero

Jordi Puignero


Publicat: el 23/feb/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La història de la línia dels ferrocarrils catalans Barcelona-Vallès es remunta al1863 quan es va posar en marxa el primer tren de la companyia del ferrocarril de Barcelona a Sarrià. Però no va ser fins l'any 1917, de la mà del financer nord-americà Frank S.Pearson, que la línia es va allargar primer fins a Sant Cugat i cinc anys després fins a Terrassa i Sabadell.

Aquest fet va marcar molt positivament la nostra ciutat i ha estat un dels elements transformadors socials i econòmics més importants de Sant Cugat. Però l’arribada de les vies del tren també va portar la separació física de barris del nostre municipi constituint-se progressivament en autèntiques barreres arquitectòniques infranquejables pels vianants. Un d’aquests casos ha estat el del barri de Sant Domènec i Coll Favà. Tan a prop i tan lluny a la vegada. Però aquesta problemàtica, gràcies a la Generalitat i, sobretot, a la tenacitat de l’Ajuntament, deixarà de ser-ho en els propers mesos.

I és que, tal com preveu el Pla de Mobilitat que hem aprovat en aquest mandat, es construirà un túnel per a vianants i bicicletes que unirà el carrer Víctor Català (de Sant Domènec) amb el d’Alfons d’Aragó (Coll Favà) passant per sota les vies de ferrocarrils. Les obres ja han començat i està previst que després de l’estiu els ciutadans dels dos barris tinguin respectivament més a prop i a peu tots els serveis a un cantó i l'altre (Comissaria Mossos, ZEM Jaume Tubau, Estació de Renfe, Escola Pins del Vallès, Institut Angeleta Ferrer, camp de futbol de Volpelleres, Mercantic, eix comercial de Coll Favà, etc.).

En definitiva des dels governs de Convergència i Unió, a l’Ajuntament i a la Generalitat, apostem per continuar millorant Sant Cugat, apostant per una mobilitat sostenible i integradora de barris. Un segle després, Sant Domènec i Coll Favà tornaran a estar units a peu.


JORDI PUIGNERÓ és regidor de CiU i membre de l’executiva comarcal de CDC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.