Regeneració democràtica i independència en el país dels zombies


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 2/mar/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Varen ser Carretero i Reagrupament qui probablement varen plantejar per primera vegada un escenari nou, amb camí creïble cap a l' independència, basat en una declaració unilateral, i una nova ètica política moderna, lliure del pòsit franquista i corrupte que arrossega Espanya i del qual mai ha aconseguit deslliurar-se.

Quan Carretero va parlar d'això, Esquerra estava envescada en la caiguda del tripartit i Convergència somiava amb el Concert Econòmic. A poc a poc varen anar sorgint moviments i partits que ens han portat a la situació actual, on els partits catalanistes s'han hagut de posicionar i assumir aquests objectius, o han quedat fora de joc com el PSC o Iniciativa, que diu que aposten per un projecte federalista que a Espanya es tant com dir res. Encara hi ha partits que estant apurant el tempo, com Unió Democràtica, però és evident que o assumeixen l'objectiu de la independència o queden totalment fora de joc.

Així les coses, els enemics de la independència fan soroll, criden, fan esgarips, parlen de corrupció a Catalunya i de mil collonades, però la meva percepció subjectiva és que són morts vivents, zombies de la política, esperant que els acabin d'enterrar al Valle de los Caídos. Jo proposaria que tots aquests que senten devoció per aquesta vall d'infausta memòria i per l'imperialisme ranci espanyol siguin enterrats allà, al costat del dictador. D'ací uns anys, es podrien visitar les seves tombes com aquell que visita un museu d'història natural, per recordar que durant un anys els zombies - Aznar, Wert, Fernández-Díaz, Rajoy, Camacho, Margallo - varen poblar les Espanyes!

LLUÍS MONT és cardiòleg



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.