De 'smart city' a 'smart people'!


  • Comparteix:

jordi.lopez

Jordi Lopez


Publicat: el 10/abr/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquest ple d'abril serà l'últim del mandat on hi haurà debat polític i es decidiran aspectes importants de la nostra 'smart city', l'equip de govern, amb la seva poderosa majoria absoluta, de ben segur que aprovarà plans que s'hauran d'implementar durant el proper mandat. CiU és conscient que a les properes eleccions municipals perdrà la majoria absoluta que ostenta actualment i vol deixar les coses lligades per, si li fallen els pactes post-electorals, seguir amb el seu model de ciutat aparador.

Aquesta ciutat aparador, o com els agrada anomenar als convergents, 'smart city', que ha generat més desigualtats socials, més pobresa, més gent marxant de Sant Cugat per poder pagar-se un habitatge semidigne, més franquícies als carrers del centre en detriment dels petits comerços, i una llarga llista de greuges.

Un govern de la ciutat amb una manca de planificació en esports, cultura, en equipaments. Que s’ha dedicat a anar posant pedaços a les problemàtiques que han generat les seves polítiques d’improvisació fetes per acontentar els seus i per seguir apuntalant el clientelisme imperant en la política municipal.

Una 'smart city' que penalitza les entitats que volen fer dels carrers i les places llocs d’interacció social i cultural, plenes de vida i d’activitats. Doncs, aquestes entitats cada dia que passa es troben amb més traves administratives i més ordenances que regulen i limiten els usos que es poden fer dels espais públics, dificultant cada vegada més la capacitat per organitzar activitats que facin de Sant Cugat una vila rica socialment i cultural.

Però en plena era de la informació i en una època de canvis socials i polítics, crec que Sant Cugat evolucionarà cap a un model de ciutat on les persones siguem els fonaments, la prioritat i les protagonistes veritables de les polítiques que s'aprovin en el consistori local. És necessari que comencem a transformar l’'smart city' i per aconseguir aquest canvi, la societat ha de ser el motor principal, demostrant a la classe política, que té davant a l’smart people, la qual no es deixa trepitjar, la que té capacitat crítica, la que vol decidir el seu futur col·lectivament, la que vol empoderar-se i deixar de ser submisa als interessos d’una minoria.

#revolucionemSantCugat

Transformem l''smart city' en 'social city', gràcies a l''smart people'!

JORDI LÓPEZ I SOLERA és membre de la CUP Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.