El valor de la memòria


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluís Mont


Publicat: el 13/abr/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Hi ha moltes coses que donem per suposades i que no ho són pas. Imagineu si algú qüestionés avui en dia al món desenvolupat el dret a gaudir de vacances seria tingut per boig, però, tot i això, les vacances són un dret laboral molt recent en el temps, que es va establir cap als anys 40 del segle passat a conseqüència de les demandes dels moviments obrers.

En tot cas, jo em sento molt afortunat de tenir l'oportunitat de gaudir de tant en tant d'alguns dies de descans, per Setmana Santa, que em permeten prendre distància de l'agitació habitual. Tant se val si es tracta de viatjar o de deixar passar els dies sense pressa. El fet és que aturar per uns dies l'activitat i pensar en altres coses resulta certament estimulant.

L'aturada de la Setmana Santa és massa breu pel meu gust, però no per això menys plaent. A mi la Setmana Santa m'excita la nostàlgia i els records. El sol ja comença a escalfar i d'adolescent un dels reptes era de fer els primers banys al mar, quan els grans no gosaven, amb una aigua rotundament freda, neta i transparent.

Un altre repte era anar a cercar capgrossos a la riera. Els posaven en un cossi que ens deixava l'avi i contemplàvem embadalits com nedaven, i, com a poc a poc esdevenien gripauets. L'aire era encara fred al capvespre, però molt net. Sensació d'aire net però ja ple de fragàncies, a diferència de l'aire fred, però esterilitzat de l'hivern.

La màgia de la Setmana Santa a Calonge de petit era immensa. La religiositat, el Via Crucis, els bunyols, els llençols gelats, En fi, un munt de plaers íntims i sensacions que ja no em deixaran mentre visqui i que rememoro amb plaer cada any per aquestes dates. Per molts anys!

LLUÍS MONT és cardiòleg



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.