La Floresta tenia les portes obertes


  • Comparteix:

nacho.ferrer

Nacho Ferrer


Publicat: el 21/abr/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquest dissabte les entitats de cultura popular i tradicional catalana vam aprofitar el millor mes de l'any tot enfilant un camí que no solem prendre: carretera de Vallvidrera amunt fins el Casino de la Floresta. L'associació de veïns El Senglar Cultural organitzava la primera trobada d'entremesos de la Floresta amb la intenció de donar a conèixer les entitats del centre al si d'aquest barri, on si bé hi ha florestans que pertanyen a les entitats, aquestes entitats no solen desplaçar-se fins allà.

L'experiència és de les que s'ha de repetir i molt fortament. Poques vegades ens reunim totes les entitats més enllà de la Festa Major, però quan ho fem ens adonem que ho hauríem de fer més sovint. A més, l'acollida i caliu de la gent de la Floresta ha sigut espectacular, i tenim moltes ganes de repetir-ho. Això és el que demostra una cultura popular viva de debò, la que surt de veïns i veïnes que volen donar volada al seu barri. Un orgull que hi hagi gent amb l'empenta del Senglar Cultural!

Exemples com aquests són el que fan que les entitats del centre, les que vivim del gruix social que viu la ciutat al seu cercle més tancat, obrim petites baules que oxigenin la nostra essència transformant-nos en cultura autènticament popular.

Val a dir, a més, que s'hi va esdevenir un gran combat de glosa improvisada en format de garrotins (que podríem anar canviant cap a altres tonades), desfermada a peu pla i amb un total desconeixement de les normes bàsiques de rima, mètrica i musicalitat. Evidentment vaig guanyar jo i això no se'm pot discutir, però vam estar-hi més d'una hora i això només es pot catalogar com una victòria col·lectiva.

NACHO FERRER és codirector de 'NiTrad' de Cugat.cat, casteller, ballador de Mediterrània i bastoners quan pot, exjugador del PHC Sant Cugat, temerari quan el deixen i precari com qualsevol altre



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.