Polítics a la carta: Josep Maria Vallès, entre Anasagasti i Conesa


  • Comparteix:

pepe.garcia

Pepe Garcia


Publicat: el 28/abr/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

He llegit el llibre d'en Josep Maria Vallès 'Polítics a la carta', una idea original. Amb una colla de companys i amics de la infància ha tingut la sort de poder-se seure en una taula a sopar i parlar amb una representació dels polítics actuals.

Un llibre que dóna per a molt, que s’ha de llegir amb calma, sense presses, com si estiguéssim també convidats a la mateixa taula. De moment, repassem dues d'elles. Una de fora i una altra de casa nostra. Amb l'incisiu i provocador Iñaki Anasagasti i la sensibilitat i filosofia política de Mercè Conesa.

Anasagasti no ha ocultat mai la seva veritat del que pensa i diu. Com aquella opinió quan deia allò de: 'La família real son una banda de...'

D'Anasagasti segurament és el que esperem d’un polític, que sigui clar en les seves idees, sense mentides, sense ocultar ni amagar res... Si vivim en un país democràtic, en un estat de dret on tothom ha de tenir la llibertat de dir i opinar el que pensa i sent, amb el respecte i l'educació que ha d'existir entre tots, on les idees puguin ser dites sense por a repressàlies de qualsevol mena.

A Iñaki, el polític carismàtic, se'l pot estar escoltant hores i hores. Res del que diu té desperdici. Agradarà o no, però res queda per repassar des de la seva ideologia, des del seu pensament d'home basc, lluitador i defensor d'allò que creu i viu.

Mercè Conesa: segurament si no estigués en política, crec que estaria treballant en alguna organització humanitària. Recordo que, des del primer dia que la vaig conèixer com a regidora de Recursos Humans a l'Ajuntament, sempre ha sigut la mateixa dona, senzilla i cercana.

Escoltava l'altre dia dir d'ella que és una dona valenta, perquè ha tingut la valentia política i humana d'enfrontar-se a la pitjor crisi econòmica que ha patit el nostre país des de feia molt de temps. La valentia de mirar sempre endavant sense por, de lluitar també contra les critiques falses internes i externes que busquen el desprestigi de la persona, però que al final la mateixa falsedat acaba enfonsada per si mateixa.

Segurament que la regeneració del seu partit a Catalunya s'està escrivint a Sant Cugat, de la ma de Mercè Conesa, actual alcaldessa. El temps ens ho dirà.

PEPE GARCIA és membre de CCOO



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.