Punt i seguit


  • Comparteix:

roser.casamitjana

Roser Casamitjana


Publicat: el 7/mai/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquesta és la darrera columna d'aquest mandat. A la majoria d regidors i regidores ens agradaria poder continuar la col·laboració després del 24 de maig, però d'aquesta decisió se'n encarregarà la ciutadania. També vam tenir el darrer ple dilluns. Un ple emotiu i que es podria resumir amb què 'tothom és bo', ja que els que marxaven es van desfer en lloances i agraïments cap als que, en teoria, ens quedàvem.

Ara una també té la temptació de fer balanç del mandat però per evitar caure en el bonisme o en la crítica excessiva, potser millor fer una reflexió del que significa o ha significat ser a l'oposició durant aquests darrers quatre anys. I el primer que ens podríem preguntar és com veiem la ciutadania això que en diem oposició: ho considerem un ens uniforme? És a dir, un bloc que va en contra de l'equip de govern pel sol fet de ser-ho o som capaços de saber exactament qui és qui i què fa cadascú? Els resultats del darrer Observatori Sociològic fan pensar que la valoració de cada grup municipal es fa tenint en compte les preferències de cadascú i amb un coneixement molt minso de l'activitat política municipal. I amb això no culpo els sancugatencs i les sancugatenques de falta d'atenció sinó que molt probablement es deu a la manca d'esforç o de gràcia dels que estem a dins de no saber-nos projectar cap enfora.

Cal tenir en compte que en aquest mandat, com en molts d'altres, hem tingut un govern amb majoria absoluta que amb bones maneres, cal dir-ho, ha passat el rodet sempre que ha convingut o ho ha considerat necessari. Per tant, quan diem 'el ple ha aprovat tal cosa' moltes vegades volem dir que l'equip de govern de CiU ha aprovat tal cosa, amb total legitimitat per suposat, però que no és exactament el mateix.

I si parlem de mocions, que vindrien a ser les propostes que fa realment l'oposició, aquí també ho tenim cru: o la majoria les rebutja, amb la qual cosa van directament a la brossa, o les aprova: fantàstic! Altra cosa és el que passa després amb elles, perquè moltes de les aprovades no van a la brossa però si en un calaix que ja no es torna a obrir mai més. Malauradament, tenim molts exemples recents en què l'alegria ens ha durat ben poc.

No sabem si tot plegat canviaria amb una altra composició del nostre consistori, però això és el que personalment he viscut en aquests 4 anys que estat asseguda en un extrem de la taula. Només voldria recordar que la dita 'oposició' va sumar 11.447 vots en el darrer mandat, que no sé si són molts o pocs, però que són suficients per tenir-los en compte.

ROSER CASAMITJANA és cap de llista i portaveu d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.