Anem a per vosaltres


  • Comparteix:

nacho.ferrer

Nacho Ferrer


Publicat: el 17/jun/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquesta Festa Major, com qualsevol altra, anirem a fer-vos una cara nova. Us agafarem pel coll i us encastarem les vostres caretes boniques al fang de la nostra festa. Farem que les pedres volin com han fet els ocells tota la vida i us aterrin com meravelloses gotes de pluja al vostre cap en un matí de juny, amb aquella flaire que t'embafa el nas que ara us busqueu desesperats.

I tant que mourem les pedres. Les pedres, el ciment, l'asfalt, la grava del camí, la pols que ens embrutarà els nostres peus nus que romandran eterns damunt la pinya que ens farà alçar de nou bèsties que ens faran plorar de joia i que us farem celebrar com mai. Bèsties de foc, nit i rauxa que viuran dins els vostres ulls, ferits per la pallissa de la por i l'infern, que recorreran tots els carrers recordant que no hi ha lloc on la nostra festa, la vostra, no pugui arribar. No us en podeu escapar. Anem a per vosaltres.

Hem preparat les eines per la batalla i ens està agradant com ens estan quedant les armes. En tenim per tothom i no faltaran bales. N'hi ha almenys una per cadascú de vosaltres. Des de cada plaça dispararem cada nota, cada paraula, cada versot i cada ball cap a les finestres de les vostres cases mortes. Pujarem a cada balcó a dir-vos que la ciutat és nostra i que no hi teniu res a fer. Us hem guanyat abans que això comenci perquè la batalla l'hem presentat nosaltres a una guerra que ens han declarat. Anem a per vosaltres.

Cada matí, amarats encara de tot l'amor de la nit anterior, obrirem una nova trinxera i des d'allí us assaltarem els vostres reductes d'adentitat. Adentitat, sí, perquè la identitat quan es perd es torna insubstància i es transforma en les claus de casa vostra. Des de les trinxeres noves que obrirem cada matí i les barricades que bastim des de fa anys, us obligarem a saber que hi som i que no som un dormitori. Anem a per vosaltres.

NACHO FERRER és codirector de 'NiTrad' de Cugat.cat, casteller, ballador de Mediterrània i bastoners quan pot, exjugador del PHC Sant Cugat, temerari quan el deixen i precari com qualsevol altre



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.