I seguim tenint sorpreses


  • Comparteix:

roser.casamitjana

Roser Casamitjana


Publicat: el 25/set/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa una parell de columnes demanava de no tenir més sorpreses i em referia especialment a les de tipus urbanístic i crematístic. Sembla efectivament que l'inici del mandat municipal ens havia donat prou sotrac per haver cobert el cupo. Però vet aquí que no, i que n'hi més.

La primera, fa referència a l'enderrocament d'un immoble a Lluís Companys per ampliar Manel Farrés. L'expropiació ens ha costat, segons informa aquest mateix mitjà, 330.000 euros, una bagatel·la. La intenció, ben lloable, sembla millorar la mobilitat dels i de les vianants i també sembla que la tal expropiació estava comunicada des de feia temps. El petit detall és que a el immoble hi viuen algunes persones que, lògicament, estan angoixades per la situació. I de nou, cap avís en la darrera comissió informativa.

La segona, faria referència a l'expropiació d'una parcel·la del carrer de Llaceres per quatre milions d'euros: aquesta sí que és una bona notícia! Això forma part d'aquelles obligacions jurídiques que té contretes l'Ajuntament gràcies al Pla General Metropolità del 1976. Per cert, que fa pocs dies va morir el pare del pla, el Sr Serratosa; que Déu el tingui a seva glòria. Sembla evident que en aquest terreny no s'hi farà mai res, però sempre hi podem anar a passejar el gos o el que calgui, doncs bé cal que aprofitem la morterada que ens ha costat obtenir-la. Les darreres informacions que tenim és que la broma de les zones verdes ens acabarà costant al voltant de 80 milions d'euros. I una s'imagina la quantitat de coses útils que es podrien fer amb aquestes quantitats.

I finalment tenim la possible compra de la Torre Negra, que s'ha fet pública ara per part de la nostra alcaldessa, però que, tot fent broma, jo mateixa vaig suggerir a uns amics en veure l'anunci en el suplement de Negocios d'El País. El seu preu de venda és de 4,2 milions d'euros (es veu que abans havia estat de deu). I una es pot preguntar si això és molt o és poc. Doncs és difícil de dir, però sembla una fotesa si considerem que per una franja de terra de no res vam haver de pagar 7,5 milions a Adif i que ara, aquesta nova zona verda que segurament també serà inútil, ens costa quatre milions. Així doncs, al costat d'aquests despropòsits no sembla que el preu d'un edifici del segle XII, que forma part del patrimoni, sigui res desorbitat. Però tornem al que anàvem: ni una paraula al lloc que tocava, ni una informació prèvia als grups de l'oposició, ni cap consulta -que sapiguem- amb la ciutadania, ni cap projecte per portar-hi a terme. Resumint, res de res. De manera que, una vegada més, la notícia ens agafa a tots i totes en blanc, sense saber quina cara posar-hi, ni què dir, ni que fer.

A hores d'ara no sabem si això és fruit de les calors o si serà alguna cosa més seriosa, però sí que demanem una mica més de cura i més transparència, perquè l'Ajuntament som totes i tots i els diners, si no és que cauen del cel, també els aportarem plegats. I encara que només sigui per aquest motiu, volem tenir la informació quan toca i de la manera que toca.

ROSER CASAMITJANA és portaveu d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.