Després de la ressaca tornem a la política


  • Comparteix:

michael.caceres

Michael Cáceres


Publicat: el 5/oct/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquests dies tots hem pogut seguir un munt d'anàlisis sobre els resultats del 27S i sembla que molts analistes volen que els catalans estiguem dividits en dos blocs contraposats. Si res no ha canviat encara estem dividits en tres grups: aquells que creuen que l'única sortida és la independència, els que creuen que no cal fer gaire canvis i els que creiem que la solució està en l'acord.

Ha quedat clar que tot i la contínua propaganda institucional no hi ha una majoria clara a favor de la independència (com a mínim a curt termini) i que hi ha un gran nombre que estaria disposat a seure en una taula de negociació amb l'Estat espanyol (que no Espanya, que és diferent) per trobar una sortida al conflicte. I està clar que hem entrat en un bucle del que cal sortir-ne per trobar solucions als problemes reals. Tenim molt a guanyar tots plegats si estem disposats a negociar i, sobretot, a arribar a acords. Per això cal que alguns dels nostres dirigents deixin de jugar amb els sentiments i comencin a utilitzar la raó.

Abans d'acabar l'any tenim una nova oportunitat (històrica o no) de canviar moltes coses, d'evitar un trencament traumàtic que molts creiem del tot innecessari. Ara és l'hora de treure's de sobre les hipoteques de la nostra història i de madurar políticament. Es tracta de deixar de banda els retrets, deixar de fer trampes amb el llenguatge, els raonaments i les lleis i començar a gestionar el que tenim amb responsabilitat però també amb ambició.

MICHAEL CÁCERES és membre del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.