Cal que neixin flors a cada instant!


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluís Mont


Publicat: el 5/oct/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Passades les eleccions és potser hora de fer balanç. D'una banda, cal constatar que, per primera vegada des de l'adveniment de la democràcia, les coalicions i partits que tenen com a programa la creació d'una república catalana han obtingut la majoria absoluta al Parlament. Això no és més que una obvietat, però com que més enllà de l'Ebre sembla que la lectura és una altra. Per si de cas paga la pena de recordar-ho i dir-ho. Si nó, a base de repetir mentides, s'acaben convertint en veritats.

La segona constatació és la degradació de la imatge de l'Estat a tots nivells. La utilització i la manipulació de la justícia en benefici propi arriba a uns límits difícilment homologables a Europa. Qui pot entendre que un president elegit democràticament sigui encausat pel règim penal per haver fet una consulta no vinculant a la seva ciutadania? Qui pot entendre a més que el govern, poder executiu, admeti obertament que ha controlat el tempo de la imputació que hauria de dependre d'un poder judicial independent? Qui pot entendre la tupinada de bloquejar el vot per correu amb maniobres diverses dels catalans residents a l'estranger? Qui pot entendre, en fi, que davant d'un conflicte polític s'adopti una resposta penal per comptes de política?

Els propers mesos no seran fàcils per a ningú, però, en tot cas, la pèrdua de prestigi de l'Estat fa molt difícil entreveure una negociació raonable i perfila més aviat un escenari de confrontació sostinguda. Ni el govern, ni la oposició, ni la premsa, ni la corona, ni la justícia, ni l'església, ni cap poder fàctic sembla capaç hores d'ara de plantejar un escenari raonable. Com ja fa molts anys cantava Lluís Llach 'cal anar endavant sense perdre el pas, cal que neixin flors a cada instant!'.

LLUÍS MONT és cardiòleg



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.