Un estat per a tothom


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluís Mont


Publicat: el 27/oct/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Hi ha qui aquests dies es desespera pensant que els 10 diputats de la CUP puguin condicionar la política a Catalunya. Es veritat que la ideologia assembleària i neoanarquista de les CUP no s'adiu gaire amb les tradicionals famílies polítiques europees (conservadors, liberals i socialdemòcrates), però en aquest ambient de crisi, han ressorgit ideologies marginals, com el feixisme, i també partits 'nous' populistes que simplement fan una posada a punt dels partits clàssics, com Podemos o Ciudadanos.

En tot cas, jo no tinc tan clar que la necessitat de participació de la CUP en el procés sigui un problema, sinó més aviat una oportunitat d'engrandir la base social de les persones que li donen suport. Si s'incorpora més gent, el procés es reforça, sempre que qui s'incorpori estigui disposat a acceptar un marc legal que a Europa es diu democràcia parlamentària i estat de dret.

Fins ara, més enllà de les seves idees radicals, la CUP no ha denunciat la democràcia parlamentària, que jo sàpiga. Així que, en principi, no haurien de posar molts pals a les rodes a la construcció d'un nou estat, que la majoria vol molt democràtic i transversal. Si no ho fan i decideixen defensar una revolució, doncs evidentment que s'exclouran d'aquest marc. Mentrestant, sembla important concentrar-se en els fonaments i, més endavant, ja triarem els mobles, no us sembla?

LLUÍS MONT és cardiòleg



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.