Deures per al 2016


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 7/gen/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Podríem dir que avui ja és un dia 'normal'. Ahir vam cloure les festes de Nadal amb els Reis i ara toca tornar a la realitat, tot i que no es té una veritable sensació de normalitat i rutina, fins que la mainada no torni a l'escola. Les festes de Nadal potser són l'època de l'any més carregada de tòpics. Tot el nostre voltant desprèn alegria, pau i amor. Al marge del que realment passi a les cases de la gent, sembla que per Nadal has de ser feliç o no acaba de ser Nadal.

Probablement, els santcugatencs i les santcugatenques som gent afortunada, vivim en una ciutat confortable, amb un entorn que traspua benestar, gent pel carrer que compra compulsivament, nens i nenes carregats de joguines, balcons guarnits amb llums de colors i molts pares Noels enfilant-se per la xemeneia, massa pel meu gust. Això sí, ens queden els famosos pessebres santcugatencs que cada any participen al ja tradicional concurs que organitza l’Ateneu, fer-ne el recorregut amb tota la família ha esdevingut una tradició. La culminació de les festes és, sens dubte, la vigília de Reis amb la tradicional cavalcada. Com cada any, milers de nens i nenes la segueixen pels carrers de la ciutat amb aquell punt d’ingenuïtat i candidesa, que fins i tot ens ho arriben a contagiar als més grans, convertint la nit de reis en una nit especial.

Però al marge de totes aquestes percepcions nadalenques, la realitat és tossuda i els problemes que hi havia abans del dia 25 de desembre, probablement, hi continuen sent el dia 7 de gener, molts fins i tot poden haver empitjorat i sens dubte se n’han creat de nous. Moltes d’aquestes famílies que ens envolten no han passat unes bones festes, fins i tot pot ser que faci anys que no les poden passar bé, malgrat els llums de colors, els regals i les fartaneres del seu voltant. Hi ha moltes raons, moltes vicissituds que fan que la vida a vegades sigui molt injusta, algunes són inevitables, fruït de l’atzar, la salut o la mala sort, però la majoria responen a la falta de justícia social, d’equitat i d’oportunitats i això ens passa a Sant Cugat, als Països Catalans i a la resta del món.

Aquest 2016 que tot just acabem d’encetar segur que està carregat de bons propòsits, sempre que comencem un nou any ho fem amb aquesta bona voluntat, però malauradament a mesura que l’any transcórrer anem deixant els desitjos pel camí. Jo aprofito aquesta primera columna de l’any per expressar el compromís del grup municipal d’ERC-MES per continuar treballant per fer de Sant Cugat un lloc millor per viure, convençuts que tenim molta feina a fer. I tota aquesta feina la farem de la mà de tots els santcugatencs i totes les santcugatenques, perquè només si anem alhora podrem afrontar tants reptes com ens proposem. La ciutat i el país se’ls mereixen. Som-hi!

MIREIA INGLA és portaveu d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.