Estem com sempre, potser una mica pitjor


  • Comparteix:

roser.casamitjana

Roser Casamitjana


Publicat: el 5/feb/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquest dimecres se'ns va presentar el darrer Observatori Sociològic de la nostra ciutat fet al novembre del 2015. Cal dir que les respostes són molt semblants a l'anterior del mes juliol. On es troba la diferència més gran és en la preocupació per la política que s'incrementa 11 punts, potser perquè encara estàvem vivint l'atzucac català i no estava clar com ens en sortiríem.

Sí que hi ha una sèrie de temes en els quals els ciutadans i les ciutadanes perceben que les coses van una mica pitjor: ha baixat la confiança en el govern de la Generalitat, el grau de satisfacció de viure a Sant Cugat i la percepció de la situació econòmica. I pel que fa a les estructures de Sant Cugat també es percep un cert desànim: consideren que hi ha menys transparència a l’Ajuntament, baixa la valoració per fer tràmits electrònics i no cal dir que empitjora la valoració del trànsit i el soroll. Curiosament també es considera que baixa, i força, la promoció de l’ètica i els valors per part del consistori (passa de 6,6 a 5,4).

Hi ha, però, un aspecte que em crida l’atenció i és el poc coneixement que moltes persones tenen del que fa l’Ajuntament: més de la meitat dels enquestats no coneixen quins són els objectius estratègics de la ciutat. És clar que fins i tot molts dels que vivim la institució de prop ens preguntem què voldrà dir això dels objectius estratègics. Tampoc no es coneixen prou les actuacions que l’Ajuntament porta a terme en els diferents àmbits i així un 62% desconeix l’Oficina de Turisme, un 73% l’Oficina Local d’Habitatge i un 80% no sap que tinguem una Oficina del Voluntariat. I malgrat que Sant Cugat destina el 0,7% del pressupost a la cooperació, un 65% dels seus ciutadans ho desconeix i tampoc no sap de cap ONG que treballi per la pau i els drets humans i un percentatge encara més gran no ha participat mai en cap activitat organitzada per les ONG.

Així doncs, i més enllà dels números i les xifres, cal constatar que una part important del pressupost i de l’esforç que fa l’Ajuntament en aspectes cabdals no és conegut per la seva ciutadania i crec que això mereix una reflexió. És possible que sigui manca d’interès del personal però també és possible que calgui fer alguna acció institucional per millorar aquesta mancança.

Finalment, i com ja és habitual, la ciutadania de Sant Cugat es considera majoritàriament d’esquerra i de centre esquerra, suspèn tots els partits de l’oposició i salva l’alcaldessa i l’equip de govern.

ROSER CASAMITJANA és portaveu d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.