Dona, pobra, catalana i tres voltes rebel


  • Comparteix:

cecilia.aranda

Cecília Aranda


Publicat: el 12/mai/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquesta és la meva primera columna al Cugat.cat així que em presentaré. Què puc dir de mi? Em dic Ceci, he crescut entre la Floresta i Sant Cugat, milito a Arran i sóc dona, pobra i catalana. Ressalto aquestes tres últimes perquè sembla que em fan ser objectiu directe de les opressions de l'Estat espanyol.

I és que el Tribunal Constitucional (TC) ha tornat a fer de les seves. No en va tenir prou d’anul·lar en temps rècord la Llei de consultes i el decret de convocatòria del 9N al 2014, il·legalitzant la consulta i qualsevol intent del poble català de decidir sobre el seu futur. Tampoc en va tenir prou de suspendre aquest octubre el decret català sobre la pobresa energètica que volia garantir que cap llar quedés sense subministraments, tot i no poder pagar-los.

No n’ha tingut prou, i el 3 de maig va suspendre també la llei catalana d’igualtat entre homes i dones.

Però així com ens oprimeixen tres vegades, també som tres voltes rebels i cada vegada amb menys por. Cada vegada són més que com la Montse Venturós, alcaldessa de Berga, es neguen a declarar davant dels jutjats per no despenjar una estelada. Cada vegada són més les joves que, com a Sallent, Sant Andreu o Sabadell, okupen blocs per a les joves que vulguin emancipar-se. Cada vegada són més les que, com les companyes de Roba Estesa, es neguen a callar-se davant dels assetjaments masclistes que reben les dones damunt dels escenaris. Cada vegada hi ha més col·lectius de dones que creixen a cada barri, com Hora Bruixa, que aquest diumenge organitza la primera Jornada Feminista de Sant Cugat.

Un avís, senyors jutges: les opressions del TC no alimenten la nostra por, sinó la nostra ràbia. I tenim ben clar que no cedirem ni un pas enrere i que juntes, ho podrem tot.

CECÍLIA ARANDA és membre d'Arran



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.