B


  • Comparteix:

cecilia.aranda

Cecília Aranda


Publicat: el 8/jun/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Avui us parlaré de la B, una lletra de tant en tant oblidada dins de les sigles LGTBI+ (no tant com la T, tot s'ha de dir). I és que ser bisexual no és del tot fàcil, a vegades tampoc dins del col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals, intersex i més.

I sí, és veritat que gaudim de certs privilegis que la resta de persones del col·lectiu LGTBI+ no té. Per exemple, moltes vegades se'ns 'llegeix' com heteros, i per tant, quan tenim parelles del nostre mateix sexe no se'ns discrimina per la nostra opció sexual. Però no tot són coses bones.

Hi ha qui diu que no existim. Que el que fem és experimentar amb la nostra sexualitat, però que al final som homosexuals o heteros. Hi ha també qui creu que si tenim parella del sexe contrari no podem participar d'espais LGTBI+. O qui fins i tot pensa que, tenint una parella homosexual o no tenint-ne 'no som prou LGTBI+' com per participar en un col·lectiu d'aquest tipus.

Quan en contextos de festa ens enrotllem amb algú del nostre sexe (sobretot si som dues noies), es comenta que ho fem per l'alcohol, per provocar, per alliberar-nos o per 'postureig'. Dic 'sobretot si som dues noies' perquè desgraciadament en el món patriarcal en el qual vivim existeix el fetitxe que les noies estem més disposades a experimentar entre nosaltres o pel morbo d'altres. Quan dos nois s'enrotllen, poques vegades es dirà que ho fan per posar calents als altres. S'assumeix que són gais i no hi ha alcohol ni 'postureig' que valgui.

Ser bisexual és una opció sexual. No és binària i és molt diversa. Això vol dir que no només ens agraden els homes i les dones, i en el mateix grau, sinó que també ens podem sentir atretes per persones trans, andrògines, etc i en graus molt diferents. Ser bisexual no està ni molt menys tan invisibilitzat i discriminat com ser transsexual, asexual o de gènere fluid, tinguem-ho clar. I per això són tan necessàries mocions com la que es va aprovar en el ple del 23 de maig per la creació d'un pla municipal per a garantir els drets de les persones LGTBI+. Perquè mica en mica siguin més visibles i menys discriminades les sexualitats dissidents i les identitats no normatives.

CECÍLIA ARANDA és membre d'Arran Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.